ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Λάρισας: «Πράσινο» από Πολεοδομία και Πυροσβεστική

ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ Λάρισας: «Πράσινο» από Πολεοδομία και Πυροσβεστική

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (1/2/19): Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολεοδομία Λάρισας αποφάνθηκαν ότι το κτήριο του ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College στο κέντρο της Λάρισας στη συμβολή των οδών Ρούσβελτ και Πατρόκλου πληροί όλες τις προϋποθέσεις πυροπροστασίας και στατικής επάρκειας αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας κατόπιν εξονυχιστικών ελέγχων παραχώρησε νέο πιστοποιητικό πυροπροστασίας πενταετούς διάρκειας την 31η  Ιανουαρίου 2019.


Εκκρεμεί η τυπική υπογραφή της άδειας λειτουργίας από τον Γενικό Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανία Παπαγεωργίου και τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου. 

Πλέον το υπουργείο Παιδείας δεν έχει κανένα λόγο να φρενάρει μια τόσο σημαντική επένδυση για την πόλη της Λάρισας.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (17/1/19):

Στην ανάκληση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ στη Λάρισα, προχώρησε η Επιτροπή Εκτάκτων Ελέγχων του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής.

Το κτίριο του ΙΕΚ στέγαζε την Β’ ΔΟΥ Λάρισας, μέχρι και τον Μάρτιο του 2018, όταν είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Παρά τις ζημιές που είχε υποστεί το κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ρούζβελτ και Πατρόκλου, είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά πυροπροστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έκδηλη ανησυχία στη θεσσαλική πόλη για την ασφάλεια των σπουδαστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο νέος έλεγχος της Πυροσβεστικής έδειξε ότι οι προηγούμενες επιτροπές ελέγχων δεν εξέτασαν ενδελεχώς τα στοιχεία της δομικής πυροπροστασίας. Παράλληλα, στο κτίριο δεν έχει γίνει πυροδιαμερισματοποίηση των ορόφων του, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι δεν έχουν τοποθετηθεί τα προβλεπόμενα σχεδιαγράμματα διαφυγής στους χώρους κύριας χρήσης. 

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, διερευνώντας το ενδεχόμενο της άσκησης ποινικών διώξεων, για τα προηγούμενες πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr