Λουκέτο στο ΙΕΚ Δομή - Έντεκα ιδιωτικά κολέγια στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας

Tην ώρα που ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  και το υπουργείου Παιδείας συνεχίζουν να ερευνούν  τις περιπτώσεις εκείνες που ΙΕΚ, κολέγια  και άλλα συναφή ιδρύματα έχουν προβεί σε ατασθαλίες ο υπουργός Παιδείας προχώρησε στις πρώτες σημαντικές ανακοινώσεις για το θέμα.

Ο Αντρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε το κλείσιμο του ΙΕΚ ΔΟΜΗ , τα χρέη του οποίου προς το ΙΚΑ έφταναν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει ως ντόμινο που θα παρασύρει και τα ιδιωτικά σχολεία.

Μετά το κλείσιμο του ΙΕΚ ΔΟΜΗ , τα χρέη του οποίου προς το ΙΚΑ έφταναν τα 20 εκατομμύρια ευρώ, το σαφάρι συνεχίζεται λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Παρά τις παρατάσεις που δίνονται κάθε χρόνο για να συμμορφωθούν με την νομοθεσία τα εν λόγω ινστιτούτα δεν έχουν εφαρμόσει το νόμο και όπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» σε δύο από τα κολέγια στα οποία έγινε έλεγχος διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε σχέση με την πυρασφάλεια.

Σε μια άλλη περίπτωση δεν υπήρχε καν άδεια πυρασφάλειας ενώ και η αίτηση του ήταν εκπρόθεσμη.

Τι λέει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Κολεγίων

Με αφορμή τους ελέγχους από πλευράς πολιτείας ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κολεγίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητάει τα εξής:

  • Οι έλεγχοι να γίνονται με ηρεμία και να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε οι ελεγκτές να κάνουν σωστά τον έλεγχο αλλά και οι ελεγχόμενοι να δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα τεθούν.
  • Να δίδεται στους ελεγχόμενους η δυνατότητα σε εύλογο χρόνο να συμπληρώσουνς τις όποιες ελλείψεις διαπιστωθούν.
  • Να λαμβάνεται υπόψιν η οικονομική συγκυρία.
  • Να μη γίνονται ανακοινώσεις για παραλείψεις κολεγίων που μπορούν να καλυφθούν εντός λίγων ημερών ώστε να αποφεύγεται η αρνητική δημοσιότητα , η οποία αυτή την εποχή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr