ΙΕΚ ζητά 100 ευρώ από κάθε σπουδαστή για την πρακτική άσκηση

ΙΕΚ ζητά 100 ευρώ από κάθε σπουδαστή για την πρακτική άσκηση

Παράβολο εκατό ευρώ από κάθε σπουδαστή, απαιτεί το παράρτημα του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, προκειμένου να κάνουν την πρακτική τους άσκηση. Το γεγονός αυτό καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το οποίο έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών σπουδαστών και είχε ήδη την πρώτη συνάντηση με την Διευθύντρια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού οργανισμού.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση του το ΕΚΙ, κανένα συμβόλαιο σπουδαστή δεν αναφέρει το ποσό των 100€ και κανένας δεν υποχρεούται να πληρώσει χρηματικό ποσό πέρα του ποσού που αναγράφεται στο συμβόλαιο.


Μετά από επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν προβλέπεται η καταβολή οποιουδήποτε ποσού από τους σπουδαστές για να γίνει η πρακτική σε αντίστοιχες επιχειρήσεις.

Η ασφάλιση του σπουδαστή για την πρακτική άσκηση καλύπτεται από το ΙΙΕΚ βάση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1953/Β/10-09-2013. Δεν είναι στην ευθύνη των σπουδαστών.

Η διευθύντρια, σημειώνει το ΕΚΙ, δε γνώριζε- δεν ήξερε να απαντήσει με σαφήνεια σε τίποτα, παρά μόνο επικαλούνταν κάποια προφορική εντολή του Ομίλου ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ να ζητάνε 100€ (παράνομα), ονομάζοντας το «παράβολο», από κάθε σπουδαστή που κάνει την πρακτική του άσκηση. Η «λύση» στην οποία προέτρεψε ήταν «να μην κάνουν πρακτική όσοι δεν έχουν τα 100€».

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των σπουδαστών επέλεξαν το δρόμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης για να πάρουν ορισμένα εφόδια για να εργαστούν, αλλά και για να καλύψουν όσα τρέχοντα έξοδα μπορούν να καλυφθούν με 306€/352€ το μήνα (κάτω των 25ετών/άνω των 25ετών) η απάντηση της διευθύντριας είναι τουλάχιστον προκλητική.

Παρ’ όλο που είχε το χρονικό περιθώριο να επικοινωνήσει με τους ανωτέρους της και να δώσει πιο ικανοποιητικές απαντήσεις στον εκπρόσωπο χιλιάδων εργαζομένων, δεν το έκανε. Μετά από πίεση δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει μέσα στην εβδομάδα.

Μέχρι να υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το ΕΚΙ κανένας σπουδαστής να μην πληρώσει τα 100€.

Αν είσαι Σπουδαστής ΙΕΚ θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές Θέσεις Πρακτικής Άσκησης ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr