Ξεκινούν οι αιτήσεις για φοίτηση στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για φοίτηση στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ (Εαριού εξαμήνου 2017)

Πρόσκληση σε όσους ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ, στην ειδικότητα “Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου”, στο Α΄ εξάμηνο (Εαρινό 2017) που αρχίζει 06/03/2017 και λήγει 10/07/2017 να υποβάλλουν σχετική αίτηση.

Την ενημερωτική σελίδα για τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.


Η ειδικότητα θα λειτουργήσει στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να εισαχθούν στο ΙΕΚ ΕΚΑΒ πρέπει να έχουν τα ακόλουθα προσόντα και προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής:

Προϋποθέσεις

Να είναι Έλληνες πολίτες που διαθέτουν τίτλο σπουδών Ενιαίου Λυκείου, ή άλλου ισότιμου με αυτό ή αντίστοιχο με τα εκάστοτε προβλεπόμενα, ή πολίτες κρατών εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ομογενείς που διαθέτουν τίτλο σπουδών ισότιμο προς αυτόν του Ελληνικού Λυκείου.

Να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης Β΄ κατηγορίας.

Για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πέραν των ανωτέρω απαιτείται πολύ καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται με αντίστοιχη βεβαίωση Ελληνομάθειας του Διδασκαλείου της Νέας Ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Αθηνών ή του Σχολείου της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που χορηγείται μετά από σχετική εξέταση του υποψηφίου.

Υποχρεωτικά Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι για κατάρτιση οφείλουν να καταθέσουν στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ τα παρακάτω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ δικαιολογητικά:

Σχετική αίτηση (έντυπο θα δοθεί από το ΙΕΚ, υπάρχει επίσης και στο site του ΕΚΑΒ www.ekab.gr)
Φωτοτυπία του απαιτούμενου τίτλου σπουδών. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η προσκόμιση αντιγράφου του πρωτότυπου τίτλου, θα προσκομίζεται αποδεικτικό τίτλου σπουδών, που θα εκδίδεται από τη σχολική μονάδα αποφοίτησης του υποψήφιου και στο οποίο θα αναγράφεται ο τελικός βαθμός αποφοίτησης.
Φωτοτυπία των δυο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο. Σε περίπτωση που δεν προσκομίζεται η ταυτότητα ή Διαβατήριο θα προσκομίζεται πιστοποιητικό του Δήμου ή Κοινότητας που είναι εγγεγραμμένος.

Φωτοτυπία των δύο όψεων της Άδειας Οδήγησης.

Προαιρετικά Δικαιολογητικά

Οι υποψήφιοι για κατάρτιση δύνανται να καταθέσουν στο ΙΕΚ του ΕΚΑΒ τα παρακάτω ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ δικαιολογητικά, τα οποία συνεκτιμώνται:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του τελευταίου τριμήνου της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας ή πιστοποιητικό του Δήμου κατοικίας-εγγραφής για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας.
Βεβαίωση ΙΚΑ ή Δημόσιας υπηρεσίας στην οποία θα αναγράφεται η προϋπηρεσία που τυχόν έχει πραγματοποιήσει ο υποψήφιος στην ειδικότητα του διασώστη – πληρώματος ασθενοφόρου και ο χρόνος απασχόλησης. Η απόδειξη της προϋπηρεσίας είναι στην αποκλειστική ευθύνη του υποψηφίου.

Ειδικά για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ε.Ε., εντός Ε.Ε. και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατηρίου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε.. Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό λύκειο ή ΣΕΚ απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία.
Η υποβολή των αιτήσεων υποψηφιότητας συμμετοχής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα γίνεται από τους ενδιαφερόμενους από τις 31-01-2017 ημέρα Τρίτη μέχρι και 08-02-2017 ημέρα Τετάρτη, κατά τις ώρες 08.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., αυτοπροσώπως ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο στη Γραμματεία του ΙΕΚ ΕΚΑΒ.

Αιτήσεις μπορούν επίσης να υποβληθούν:

Ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με εταιρία ταχυμεταφορών (courier) με αποκλειστική ευθύνη του αποστολέα για παράδοση του φακέλου υποψηφιότητάς του μέχρι και την Τετάρτη 08-02-2017 και ώρα 14:00 μ.μ   στο πρωτόκολλο του ΕΚΑΒ

Με ηλεκτρονική αλληλογραφία στην οποία θα πρέπει να επισυνάπτονται ξεχωριστά ως αρχεία (προσοχή το κάθε αρχείο να έχει ονομασία) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ένα φάκελο έως την Τετάρτη 08/02/2017 και ώρα 14:00 μ.μ. υπό τη μορφή επισυναπτόμενου αρχείου (attachment) σε μορφή .pdf
ΙΕΚ ΕΚΑΒ Αθήνας: Τέρμα Οδού Υγείας και Μεσογείων, Χολαργός, Τ.Κ. 11527, Τηλ.: 2132143139 & 2132143137
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΕΚ ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: Μαβίλη 33, Πουρνάρι Πυλαίας, Τ.Κ. 55535, Τηλ.: 2310397155 & 2310397157
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

περισσότερα μπορείτε να δείτε εδω

Όλα τα νέα που αφορούν τα ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr