Οι Καθηγητές των ΔΙΕΚ προετοιμάζονται για τη μη παράδοση βαθμολογιών των τελικών εξετάσεων στους σπουδαστές

Οι Καθηγητές των ΔΙΕΚ προετοιμάζονται για τη μη παράδοση βαθμολογιών των τελικών εξετάσεων στους σπουδαστές

Δημόσια ΙΕΚ: Οι Καθηγητές των Δημοσίων Ιντιστούτων επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΙΕΚ) προετοιμάζονται για τη μη παράδοση βαθμολογιών των τελικών εξετάσεων των σπουδαστών, καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες. 

Το ΔΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ και λοιπών Φορέων Διά Βίου Μάθησης ΣΕΔΙΕΚ σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση σε περίπτωση που δεν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις επίλυσης των προβλημάτων, να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση, ως έσχατο μέσο πίεσης προς το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., τη λήψη απόφασης για αποχή των εκπαιδευτών από την παράδοση βαθμολογιών των τελικών εξετάσεων μέχρι να λάβουν υπογεγραμμένες συμβάσεις στα χέρια τους.


Οι αποφάσεις σύμφωνα με τους Εκπαιδευτές θα παρθούν στη Γ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019.

Όπως ανανακοίνωσε το σωματείο των εκαπιδευτών ΙΕΚ, «οι μη πιστοποιημένοι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους και για οκτώ μήνες, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για το πότε θα πληρωθούν ούτε με τι ωρομίσθιο θα πληρωθούν. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι εμφανίζονται ανασφάλιστοι λόγω αυτής της κατάστασης.».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους τονίζουν: 

Οι μη πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους και για 8 μήνες, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση ούτε για το πότε θα πληρωθούν, ούτε με τι ωρομίσθιο θα πληρωθούν. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχουν Συνάδελφοι οι οποίοι εμφανίζονται ανασφάλιστοι λόγω αυτής της κατάστασης.

Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές για το Εξάμηνο 2018Β. Υπάρχουν ακόμη δεκάδες εκπαιδευτές με Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (Τ.Π.Υ.) αλλά και με Ε.Φ.Κ.Α. (Ι.Κ.Α.) που δεν έχουν εξοφληθεί για το Εξάμηνο 2018Β.

Δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι πληρωμές των ενσήμων Ι.Κ.Α. για το Εξάμηνο 2018Β για όσους έχουν πληρωθεί τα ένσημα.

Δεν έχουμε λάβει ακόμα υπογεγραμμένες Συμβάσεις Εργασίας για το τρέχον Εξάμηνο 2019Α παρόλο που κοντεύουμε στη λήξη του.

Δε γνωρίζουμε εάν υπάρχει χρηματοδότηση για τις πληρωμές μας, αφού, όπως έχει γίνει γνωστό, για να πληρωθούμε για το Εξάμηνο 2018Β χρησιμοποιήθηκαν χρήματα που είχαν άλλον προορισμό.

Δεν υφίσταται Ομάδα Έργου στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. που διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για τις Συμβάσεις και τις πληρωμές μας, αφού ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου δεν έχει ολοκληρωθεί.

Δεν έχει ανακοινωθεί κανένα χρονοδιάγραμμα για τίποτε και το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι η ηγεσία του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. προσπαθεί να «περάσει» την ίδια τροπολογία που ψηφίστηκε και πέρυσι για τις πληρωμές των μη πιστοποιημένων, αφού εμφανίζεται ανίκανη να εφαρμόσει ένα νόμο που η ίδια ψήφισε για τον υπολογισμό του ωρομισθίου των μη πιστοποιημένων Εκπαιδευτών!

Καλούμε το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίλυσης όλων των ανωτέρω προβλημάτων και άμεσα να μας παρασχεθούν υπογεγραμμένες Συμβάσεις.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 11 Ιουνίου για να εξεταστεί η αντίδρασή μας στην παρούσα κατάσταση.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. έχει ήδη αποφασίσει ομόφωνα, σε περίπτωση που έως τότε δεν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις επίλυσης των προαναφερθέντων προβλημάτων μας, να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση ως έσχατο μέσο πίεσης προς το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. τη λήψη απόφασης για Αποχή των Εκπαιδευτών από την Παράδοση Βαθμολογιών των τελικών εξετάσεων μέχρι να λάβουμε υπογεγραμμένες Συμβάσεις στα χέρια μας.

Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετάσχουν στην Κινητοποίηση και να μην παραδίδουν Βαθμολογίες.

Μόνο με πίεση θα πετύχουμε να κινηθούν οι διαδικασίες.

Οι νέοι Οδηγοί Σπουδών των Δημοσίων ΙΕΚ ανά Ειδικότητα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr