ΕΕΤΕΜ: Στις καλένδες για ακόμη μια φορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων ΤΕΙ

ΕΕΤΕΜ: Στις καλένδες για ακόμη μια φορά τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων ΤΕΙ

Συνάντηση μελών του Προεδρείου της Κ.Δ.Ε της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως σήμερα το πρωί, μετά από αίτημα της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού. 

Στη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε απερίφραστα ότι υπάρχει πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μη ρυθμίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα με νόμο. Αντ’ αυτού, θα συσταθεί (ακόμη μια) επιτροπή, με σκοπό την έκδοση Π.Δ για το πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων και όχι Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Πτυχιούχων ΤΕΙ.


Την ενημερωτική σελίδα των Πτυχιούχων ΤΕΙ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ο Υπουργός παραδέχτηκε ότι η πρόσφατη απόφαση του Τ.Ε.Ε, για την «ίδρυση Τμήματος Αποφοίτων Σχολών Ανωτάτης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης», δεν έχει σχέση με επαγγελματικά δικαιώματα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ ότι “το πρόβλημα των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι δεν είναι η «στέγη» ούτε το «παρκάρισμα» σε κάποιο Μητρώο, αλλά η ρύθμιση των επαγγελματικών τους θεμάτων”.

Σε ευθεία ερώτηση του Προέδρου της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ, για το ποια είναι η άποψη του Υπουργού για το σχέδιο νόμου, που του έχει υποβάλλει η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ,  απάντησε με παρατεταμένη σιωπή (!)

Τα συμπεράσματα δικά σας... 

Σε ό,τι αφορά σε προηγούμενες δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού, πως μόνο με νόμο και όχι με Π.Δ μπορούν να ρυθμιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, δήλωσε ότι μεταπείστηκε(!), αποφεύγοντας συστηματικά να απαντήσει επί της ουσίας και επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για ειλημμένη πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. 

Θα επανέλθουμε με νεότερες ανακοινώσεις, αναφορικά με τις επιπτώσεις αυτής της κατά 180ο αλλαγής στάσης του Υπουργού. 

Στις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει η νέα Κ.Δ.Ε, προκειμένου να αξιολογήσει τις θέσεις του Υπουργού και να καθορίσει την περαιτέρω στάση της, στο πλαίσιο των Αποφάσεων των συλλογικών της Οργάνων.

Διαβάστε ακόμη: Ίδρυση τμήματος αποφοίτων ΤΕΙ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr