Τι ζητούν οι Πρόεδροι των ΤΕΙ με επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας

Τι ζητούν οι Πρόεδροι των ΤΕΙ με επιστολή τους στον υπουργό Παιδείας

Να βρεθεί άμεσα λύση για τα μεταβατικά τμήματα του Σχεδίου «Αθηνά» (σχέδιο αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας του 2013), που αναμένεται να κλείσουν τον Οκτώβριο του 2018, ζητούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ.

Με επιστολή που έστειλε η Τριμελής Γραμματεία της Συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου προτείνουν να κληθούν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων κάθε μια ξεχωριστά για διεξοδική και λυσιτελή συζήτηση των τεκμηριωμένων προτάσεων των ιδρυμάτων. «Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η άμεση επίλυση του θέματος αυτού, θα επιτρέψει στα ιδρύματα να κατανείμουν στα τμήματα αυτά θέσεις μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού από τις 500 νέες που δόθηκαν πρόσφατα στα ΑΕΙ.


Η κατανομή αυτή δεν μπορεί να γίνει εάν τα Τμήματα αυτά δεν επανενταχτούν στο Μηχανογραφικό. Σημειώνουμε εδώ ότι η κατανομή θέσεων Ε.Π. θα ισχυροποιήσει πολλά από τα Τμήματα αυτά που το μόνο ουσιαστικό πρόβλημά τους ήταν η έλλειψη Ε.Π.», αναφέρουν.

Αναλυτικά, οι πρόεδροι των ΤΕΙ τονίζουν τα εξής στην επιστολή τους:

Κύριε υπουργέ:

1. Γνωρίζετε ότι τα ΤΕΙ στα οποία υπάρχουν  μεταβατικά τμήματα, που αναμένεται να κλείσουν τον Οκτώβριο του 2018, έχουν ήδη αποστείλει τεκμηριωμένες προτάσεις (με αποφάσεις των ανωτάτων συλλογικών οργάνων τους), για την επαναλειτουργία ή μη των Τμημάτων αυτών, μετά από συνεννόηση που είχε γίνει με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

2. Ήδη, στις δύο συναντήσεις σας τόσο με τους προέδρους των ΤΕΙ όσο και με την τριμελή Γραμματεία είχε τεθεί από πλευράς των προέδρων η αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης της εκκρεμότητας αυτής. Ο  ίδιος κατά τις συναντήσεις σας με την Τριμελή Γραμματεία των Προέδρων των ΤΕΙ δεσμευτήκατε για την άμεση επίλυση του θέματος αντιλαμβανόμενος το επείγον του θέματος, δεδομένου ότι αν δεν μπουν τα Τμήματα αυτά στο επερχόμενο Μηχανογραφικό, ουσιαστικά κλείνουν.

3. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η άμεση επίλυση του θέματος αυτού, θα επιτρέψει στα Ιδρύματα να κατανείμουν στα Τμήματα αυτά θέσεις μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού από τις 500 νέες που δόθηκαν πρόσφατα στα ΑΕΙ. Η κατανομή αυτή δεν μπορεί να γίνει εάν τα Τμήματα αυτά δεν επανενταχτούν στο Μηχανογραφικό. Σημειώνουμε εδώ ότι η κατανομή θέσεων Ε.Π. θα ισχυροποιήσει πολλά από τα Τμήματα αυτά που το μόνο ουσιαστικό πρόβλημά τους ήταν η έλλειψη Ε.Π.

4. Η Γραμματεία της Συνόδου δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις προτάσεις των Ιδρυμάτων τα οποία, σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουν καλύτερα οποιουδήποτε άλλου την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας ή μη των Τμημάτων αυτών. Πολύ περισσότερο η Γραμματεία δεν είναι δυνατόν να παρέμβει σε αυτές.

5. Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για την στρατηγική των Ιδρυμάτων αλλά και του Υπουργείου, προτείνουμε να κληθούν οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων κάθε μια ξεχωριστά για διεξοδική και λυσιτελή συζήτηση των τεκμηριωμένων προτάσεων των Ιδρυμάτων, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από το Υπουργείο.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr