Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ: Τι αποφασίστηκε για επαγγελματικά δικαιώματα, εκπόνηση διδακτορικών και μετονομασία των ΤΕΙ

Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ: Τι αποφασίστηκε για επαγγελματικά δικαιώματα, εκπόνηση διδακτορικών και μετονομασία των ΤΕΙ

Την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τα  των αποφοίτων των ΤΕΙ, ανακοίνωσε η Αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου στη Σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ, που πραγματοποιήθηκε στη υπουργείο.

Η Σ. Αναγνωστοπούλου στην Έκτακτη Σύνοδο, δεσμεύτηκε εκ νέου να προχωρήσει το θέμα της μετονομασίας των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών και της παροχής δυνατοτήτων εκπόνησης διδακτορικών από αυτά.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ

Διαβάστε Ακόμη: Στις γραμματείες των Σχολών οι αιτήσεις για το Φοιτητικό Επίδομα 2016

Η Σύνοδος των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρων των ΤΕΙ της χώρας,  αφού έλαβε υπόψη της τα πορίσματα του διαλόγου για τον ενιαίο χώρο ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας καθώς και τη συζήτηση με την πολιτειακή ηγεσία, αποφάσισε τα εξής:

1. Απορρίπτει τις προτάσεις για επαναξιολόγηση Τμημάτων των ΤΕΙ ως πρόχειρες και χωρίς τεκμηρίωση, ζητά από την πολιτεία να αξιοποιήσει τις πρόσφατες αξιολογήσεις των Ιδρυμάτων, που είναι άριστες και θετικές και οι οποίες έγιναν από ανεξάρτητο θεσμικό όργανο της πολιτείας (Α.ΔΙ.Π.) και προτείνει την άμεση μετονομασία των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα ιδρύματα της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει άμεσα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ακαδημαϊκής ολοκλήρωσής των ΤΕΙ με τη δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικών διατριβών. Για τα προηγούμενα προτείνεται η άμεση νομοθέτησή τους. Στο μεσοδιάστημα για τη διεθνή αναγνωρισιμότητά τους τα ΤΕΙ στην αγγλική θα επικοινωνούν ως Universities of Applied Sciences.

2. Χαιρετίζει την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΙ και θα συμβάλει άμεσα προς την υλοποίησή τους.

3. Ζητά την κατανομή τουλάχιστον 300 νέων μελών τακτικού εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΤΕΙ από την επικείμενη κατανομή των 500 νέων θέσεων στα ΑΕΙ της χώρας.

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr