Πρόεδροι ΤΕΙ Καταγγέλλουν: «Ομάδα» πανεπιστημιακών θέλει την κατάργηση των ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα

Η τριμελής γραμματεία της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ, μετά από διαβούλευση με τα Ιδρύματα-μέλη της, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σε έντονο τόνο, αναφέρει ότι τα ΤΕΙ θα εκθέσουν τις απόψεις τους για τον ενιαίο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης αύριο, στην αναπληρώτρια υπουργό, τονίζοντας ότι το υπουργείο «έχει ευθύνη και οφείλει, άμεσα να πάρει δημόσια θέση».

«Καμία από τις εισηγήσεις της Συνόδου των προέδρων ΤΕΙ και των ελάχιστων (δύο) μελών από τα ΤΕΙ που συμμετείχαν στην επιτροπή δεν λήφθηκε υπόψη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συνόδου και προστίθεται: «Θεωρούμε απαράδεκτη «τη δημιουργία μιας ολιγομελούς επιτροπής» για την αξιολόγηση των Τμημάτων. Δηλαδή δεν θα ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αξιολογήσεις, που είναι άριστες και θετικές, που έγιναν από θεσμικό όργανο της πολιτείας (Α.ΔΙ.Π.) και θα ορισθεί ολιγομελής επιτροπή για να αξιολογήσει πραγματικά τι; Προτείνουμε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να πάρει τις αξιολογήσεις της Α.ΔΙ.Π. όλων των ΑΕΙ και να τις αξιοποιήσει. Κατά καιρούς και όχι μόνο τώρα, μια «ομάδα» γνωστών πανεπιστημιακών προσπαθούσε και προσπαθεί να καταργήσει τα ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα. Πραγματικά μέχρι σήμερα, η Πολιτεία δεν έχει διδαχθεί τίποτα; Δεν παρακολουθεί τι γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Με την κρίση που υπάρχει σήμερα στον εργασιακό τομέα οι περισσότεροι πτυχιούχοι των ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα πηγαίνουν στις ευρωπαϊκές χώρες για να εργαστούν. Αυτά θα τα λάβει υπόψη της η πολιτική ηγεσία; Ή θα επιδιώξει να υποβαθμίσει τα πτυχία των φοιτητών των ΤΕΙ; Η μόνη εφικτή πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί είναι τα ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα να γίνουν πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των προέδρων των ΤΕΙ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr