Οι πρόεδροι των ΤΕΙ απορρίπτουν το πόρισμα του διαλόγου για την Παιδεία

Οι πρόεδροι των ΤΕΙ απορρίπτουν το πόρισμα του διαλόγου για την Παιδεία 

Μονόπλευρο και χωρίς τεκμηρίωση χαρακτηρίζουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ το πόρισμα του διαλόγου για την Παιδεία. Η Σύνοδος των Προέδρων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων συνέρχεται εκτάκτως την Παρασκευή, παρουσία και της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου.

«Το πόρισμα της Επιτροπής για την Παιδεία είναι μονόπλευρο και χωρίς τεκμηρίωση. Καμία από τις εισηγήσεις της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ και των ελάχιστων (δύο) μελών από τα ΤΕΙ που συμμετείχαν στην Επιτροπή δεν λήφθηκε υπόψη» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Τριμελής Γραμματεία της Συνόδου των Προέδρων ΤΕΙ, η οποία διαβουλεύθηκε με τα Ιδρύματα, σε σχέση με τα πορίσματα του διαλόγου για την Παιδεία.


«Ο διαχωρισμός των Τμημάτων των ΤΕΙ σε τέσσερις κατηγορίες, προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί η θέση τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, είναι αυθαίρετος, υποβολιμαίος και ουσιαστικά αντισυνταγματικός» τονίζουν οι επικεφαλής των ΤΕΙ και θεωρούν απαράδεκτη «τη δημιουργία μιας ολιγομελούς επιτροπής» για την αξιολόγηση των Τμημάτων. Δηλαδή δεν θα ληφθούν υπόψη οι πρόσφατες αξιολογήσεις, που είναι άριστες και θετικές, που έγιναν από θεσμικό όργανο της πολιτείας (Α.ΔΙ.Π.) και θα ορισθεί ολιγομελής επιτροπή για να αξιολογήσει πραγματικά τι; αναρωτιούνται και προτείνουν προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει τις αξιολογήσεις της Α.ΔΙ.Π. όλων των ΑΕΙ και να τις αξιοποιήσει.

Οι εκπρόσωποι της Συνόδου σημειώνουν επίσης ότι «με την κρίση που υπάρχει σήμερα στον εργασιακό τομέα οι περισσότεροι πτυχιούχοι των ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα πηγαίνουν στις Ευρωπαϊκές χώρες για να εργαστούν. Αυτά θα τα λάβει υπόψη της η Πολιτική Ηγεσία; Ή θα επιδιώξει να υποβαθμίσει τα πτυχία των φοιτητών των ΤΕΙ;» αναρωτιούνται και προσθέτουν ότι «η μόνη εφικτή πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί είναι τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα να γίνουν Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει ευθύνη και οφείλει, άμεσα να πάρει δημόσια θέση».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr