υποσχέθηκε, υπουργός, Παιδείας, προέδρους, ΤΕΙ Τι υποσχέθηκε η υπουργός Παιδείας στους προέδρους των ΤΕΙ;

Τι υποσχέθηκε η υπουργός Παιδείας στους προέδρους των ΤΕΙ;

Τη δέσμευση να κινήσει όλες τις διαδικασίες για την υπογραφή Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την έγκριση προσλήψεων εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού και την εκταμίευση μέρους του προϋπολογισμού του 2015 για τα ΤΕΙ, δεσμεύτηκε η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου.

Ειδικότερα όπως δήλωσε στο esos ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, καθηγητής Μιχάλης Μπρατάκος, εκ μέρους της τριμελούς Γραμματείας της Συνόδου:


Α. Σχετικά με την πρόσληψη του εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού η κ. Κιάου κατανόησε το πρόβλημα που υπάρχει και υποσχέθηκε άμεσες κινήσεις για την επίλυση, αλλά ωστόσο ζήτησε από τους προέδρους να προσαρμόσουν τα αιτήματά τους για την έγκριση θέσεων στα περσινά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός Εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ συνταξιοδοτήθηκε.

Β. Οσον αφορά τον προϋπολογισμό των ΤΕΙ η κ. Κιάου είπε πως στις 3 Σεπτεμβρίου υπέγραψε απόφαση για την εκταμίευση μέρους από τα 54 εκατομμύρια ευρώ που είναι ο προϋπολογισμό των ΤΕΙ για το 2015. Σημειώνεται ότι από το ποσό αυτό στα ΤΕΙ έχουν δοθεί για το 2015 μόνο 1, 2 εκ. ευρώ για την μισθοδοσία εκπαιδευτικού προσωπικού των φοιτητών.

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr