Στο ΤΕΙ Αμαλιάδας το εδαφολογικό εργαστήριο

Στο ΤΕΙ Αμαλιάδας το εδαφολογικό εργαστήριο

Στην τελική ευθεία περιήλθε η διαδικασία για τη μεταφορά του εδαφολογικού εργαστηρίου Ηλείας στο χώρο του ΤΕΙ Αμαλιάδας, προκειμένου να λειτουργήσει σε ένα χώρο με παρεμφερές γνωστικό αντικείμενο, επ’ ωφελεία και του ΤΕΙ αλλά και ολόκληρου του νομού.

Η Αναπτυξιακή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει λάβει ήδη σχετική απόφαση να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση με το δήμο Ήλιδας προκειμένου του εδαφολογικό εργαστήριο να λειτουργήσει στο δήμο Ήλιδας και ειδικότερα στο ΤΕΙ και χθες έγινε συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Γιώργο Σαλάχα, στελέχη της Αναπτυξιακής και τον υπεύθυνο καθηγητή του ΤΕΙ που θα έχει την ευθύνη του εργαστηρίου, προκειμένου να τακτοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να γίνει κανονικά η μεταφορά πριν την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrisnews.com , έγινε και επίσκεψη και αυτοψία στο χώρο του παλιού κτιρίου του ΤΕΙ, εκεί όπου θα λειτουργήσει το εδαφολογικό εργαστήριο. Ακολούθως έγινε αυτοψία και στο χώρο που λειτουργούσε το εδαφολογικό εργαστήριο προκειμένου να τακτοποιηθούν οι λεπτομέρειες της μεταφοράς, καθώς υπάρχει και η εξασφαλισμένη πίστωση.

«Πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα εργαστήρια της Ελλάδας, το οποίο είχε δωριθεί από τους ομογενείς για να λειτουργήσει στο νομό, αλλά λόγω δυσλειτουργίας αποφασίστηκε αυτή η παραχώρηση στο δήμο Ήλιδας και το ΤΕΙ, προκειμένου να λειτουργήσει εδώ καθώς είναι συναφές και το αντικείμενο του ΤΕΙ της Αμαλιάδας» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι οι διαδικασίες μεταφοράς θα γίνουν με ταχείς ρυθμούς. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr