Δυναμική κινητοποίηση, εστιακών φοιτητών, ΤΕΙ Χαλκίδας, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Δυναμική κινητοποίηση των εστιακών φοιτητών του ΤΕΙ Χαλκίδας

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφέρειας στη Χαλκίδα πραγματοποίησε, την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας, στα πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Σπουδάζεις στο ΤΕΙ Χαλκίδας; Κάνε LIKE στην σελίδα «Φοιτητές ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του Ιδρύματος!

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας στον οποίο έθεσαν το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν τους εστιακούς. Στη συνέχεια, οι φοιτητές μοίρασαν την ανακοίνωσή τους σε διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς και στους εργαζόμενους στο περιφερειακό μέγαρο. Παράλληλα, κρέμασαν το πανό τους δίπλα σε εκείνο των μαθητών από την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 3 Νοέμβρη.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν το απόγευμα και μεταφέρθηκαν στην έδρα του ΤΕΙ, στα Ψαχνά, όπου πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων-Μεσσαπίων. Εκεί ύστερα από πρόταση της δημοτικής σύμβουλου του ΚΚΕ, εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γεωργία Πύθουλα, αποφασίστηκε να συζητηθούν τα αιτήματα των φοιτητών, με βασικές αιχμές την εγγύηση των 100 ευρώ για τις εστίες, το άνοιγμα του δρόμου για την επιβολή ενοικίου, τη ρατσιστική ποσόστωση που επιβάλλεται, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ να καλέσει εισαγγελέα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την καταδίκη της συγκεκριμένης απόφασης και στήριξη του δίκαιου αγώνα των εστιακών.

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας καλεί ακόμη περισσότερους φορείς να πάρουν απόφασή αλληλεγγύης στον αγώνα τους. Να καταδικαστεί η κατάπτυστη απόφαση της διοίκησης να καλέσει εισαγγελέα ενάντια στους σπουδαστές που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr