Συνεχίζουν, κινητοποιήσεις, φοιτητές, εστίας, ΤΕΙ Χαλκίδας,ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές της εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές της εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας

Διήμερο αγωνιστικής δράσης αλλά και με συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τον αγώνα τους οι φοιτητές της εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας, την Τρίτη 6 Οκτώβρη, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση αγωνιστικού διημέρου δράσης και ενημέρωσης ενάντια στην υποχρηματοδότηση, συμμετοχή στο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ στις 22 του Οκτώβρη, καθώς και συμμετοχή στην απεργία με το ΠΑΜΕ στις 12 του Νοέμβρη. Οι εστιακοί τονίζουν πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω, δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τον αγώνα τους για τα δικαιώματά τους.


Παρατίθεται αναλυτικά η απόφαση:

«Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στις σχολές μας ολοένα και διογκώνονται, που συνδυασμένα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες μας, τα σπίτια μας, καταδικάζουν εμάς και τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Παλιές και νέες κυβερνήσεις έχουν προ πολλού κηρύξει πόλεμο σε εμάς και τις οικογένειές μας. Θα το ανεχτούμε;

Έχουμε όνειρα, έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας! Δεν θα συμβιβαστούμε με ένα μαύρο μέλλον δίχως ελπίδα! Δεν δεχόμαστε να καταδικαστούμε σε ψίχουλα!

Με τη δική μας πάλη, μέσα από τους Συλλόγους μας, οργανωμένα και μαζικά μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, σήμερα στον 21ο αιώνα. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με ένα Ίδρυμα στα πλαίσια των αντιδραστικών κατευθύνσεων της ΕΕ, ένα ΤΕΙ ΑΕ. Γιατί δεν ανεχόμαστε να αρπάζουν τα λεφτά των ιδρυμάτων την ίδια στιγμή που ταΐζουν με δισεκατομμύρια τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Γιατί δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε ένα "σκασμό" λεφτά για να σπουδάζουμε. Γιατί αντιστεκόμαστε στην πολιτική που θέλει τα ιδρύματά μας «θερμοκήπια» φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού.

Δεν κατεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεων. Παλεύουμε οι ίδιοι για τις σπουδές και το μέλλον μας!

Η θέση όλων μας βρίσκεται στην απέναντι όχθη, από κυβερνήσεις, από πολιτικές που καταδικάζουν τις σπουδές μας, τους σεβασμούς στους κανόνες της ΕΕ. Βρίσκεται στον κοινό αγώνα με το εργατικό κίνημα, εκεί που βρίσκονται οι εργαζόμενοι γονείς μας, οι συνάδελφοί μας. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Απαιτούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές! Ούτε 1 ευρώ για σίτιση - στέγαση - βιβλία - μετακινήσεις - αναλώσιμα!
  • Να επιστραφούν τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά 187 εκατομμυρίων στις σχολές μας!
  • Επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό!
  • Να γίνουν προσλήψεις καθηγητών, μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού και διοικητικών ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε όπως μας αξίζει!
  • Να δοθούν τώρα πάσο, κάρτες σίτισης κλπ. σε όσους πρωτοετείς δεν έχουν πάρει. Να αυξηθούν τα κλιμάκια και οι εργαστηριακές ομάδες για όσους δεν χωράνε σε αίθουσες και εργαστήρια!
  • Δημόσιες και Δωρεάν Εστίες που να καλύπτουν τις ανάγκες των σπουδαστών. Καμία εστία χωρίς θέρμανση, ζεστό νερό, όλες τις απαραίτητες υποδομές για να μπορούν οι σπουδαστές να ζουν και να μελετούν άνετα. Να μπουν όλοι οι πρωτοετείς που το έχουν ανάγκη! Ούτε 1 ευρώ για τη στέγασή μας!
  • Πρακτική άσκηση με πλήρη εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα. Κανένας πρακτικάριος απλήρωτος, ανασφάλιστος!
  • Να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών!
  • Επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου. Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Καλούμε σε:

  • Διήμερο Δράσης και Ενημέρωσης, Τρίτη - Τετάρτη 13-14 Οκτώβρη, σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στους διευθυντές των σχολών, συναυλία διαμαρτυρίας για τη σημερινή κατάσταση και συμβολικό κλείσιμο δρόμου στα Ψαχνά.
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο με το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη στη Χαλκίδα, στην πλατεία Αγοράς.
  • Συμμετοχή στην απεργία με το ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη.
  • Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr