Οικονομικοί έλεγχοι στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας από το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας  σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετικό έγγραφο με στόχο να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν παρατυπίες στην οικονομική διαχείριση. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική ερώτηση για παρανομίες και παρατυπίες που σημειώθηκαν στο πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας κατατέθηκε από τον βουλευτή κ. Μαρκόπουλο.

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος τονίζει ότι τα όργανα διοίκησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που προήλθε από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Λαμίας και Χαλκίδας, δεν έχουν προχωρήσει στην τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, πλην της πληρωμής λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, νερού σε αντίθεση με το ΤΕΙ Λαμίας όπου έχει τακτοποιηθεί πλήθος οικονομικών υποχρεώσεων. Η παρανομία έγκειται στο γεγονός ότι έπρεπε πρώτα να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις ποσών για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας και μετά να δεσμευτούν ποσά για νέες δαπάνες.

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι το ΤΕΙ Χαλκίδας λόγω λανθασμένων χειρισμών έχει μείνει χωρίς πετρέλαιο, τμήματα και υπηρεσίες αντιμετωπίζουν έλλειψη υλικών και οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι από τον Ιανουάριο του 2013 σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους στο ΤΕΙ Λαμίας οι οποίοι έχουν εξοφληθεί.


Το Υπουργείο Παιδείας στο ζήτημα των δαπανών αναφέρει ότι η επιχορήγηση του Ιδρύματος ανήλθε σε 2.430.000 ευρώ για δαπάνες λειτουργίας, 2.185.000 ευρώ για σίτιση και 1.420.000 ευρώ για τη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού. Η κατανομή των ποσών αυτών σε επιμέρους δραστηριότητες και υπηρεσίες είναι αρμοδιότητα των οργάνων της διοίκησης. Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει επίσης ότι η Διεύθυνση Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έχει ζητήσει περαιτέρω στοιχεία προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση στα θέματα που έθεσε ο κ.Μαρκόπουλος.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr