Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Άμφισσας μέχρι νεωτέρας! Τα αιτήματα των φοιτητών

Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Άμφισσας μέχρι νεωτέρας - Τα αιτήματα της κατάληψης

Ο «Φοιτητικός Σύλλογος της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων (ΑΜΦΙΣΣΑ)» έπειτα από έκτακτη γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, αποφάσισε στο κλείσιμο του ακαδημαϊκού ιδρύματος στην Άμφισσα, μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα των φοιτητών.

Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr «Ο Φοιτητικός Σύλλογος ορμώμενος των δημοσιεύσεων άλλων ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποφάσισε μετά από έκτακτη γενική συνέλευση το κλείσιμο του ΤΕΙ Άμφισσας από τις 26.10.18 μέχρις ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Με αυτό τον τρόπο επιθυμούμε να ακουστούμε όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και στους αρμόδιους φορείς οι οποίοι είναι οι υπαίτιοι αυτής της ενέργειας. Συμπαραστεκόμαστε στον φοιτητικό σύλλογο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ο οποίος (όπως και εμείς) επιθυμεί τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση αποφάσεων και τροποποιήσεων πάνω στο νομοσχέδιο. 

Επίσης, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας σε όλους όσους αγωνίζονται για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για την καλύτερη επαγγελματική τους αποκατάσταση καθώς και την αναβάθμιση των σπουδών τους. Ουσιαστικά από τα παραπάνω προκύπτει η πρόσκληση σε συνάντηση-επικοινωνία με άλλους φοιτητικούς συλλόγους».

Δείτε μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος ΔΟΕΠΤΜ

Τα αιτήματα της κατάληψης

Έπειτα από Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ. αποφασίσαμε το κλείσιμο του ΤΕΙ μέχρι νεοτέρας, με σκοπό να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα:  

1) Απαιτούμε την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας  δικαιωμάτων για την εξασφάλιση ισχύος του πτυχίου μας. 

2) Αντιδρούμε στην ψήφιση του νέου νομοσχεδίου, με το οποίο καταργείται το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας  και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων στην Άμφισσα, γιατί πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο το πτυχίο μας. 

Τα τμήματα Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ είναι μόνο δύο στην Ελλάδα, οπότε καταργώντας αυτό της Άμφισσας, αποδυναμώνεται εντελώς η ισχύς του πτυχίου μας.

Επίσης, η δυνατότητα που μας δίνεται να αποκτήσουμε πανεπιστημιακό πτυχίο παίρνοντας μαθήματα από το καινούριο πανεπιστημιακό τμήμα του Γ.Π.Α. που θα δημιουργηθεί, δεν μας ενδιαφέρει διότι η αρχική κατεύθυνση στην οποία τώρα φοιτούμε είναι εντελώς διαφορετική και είναι αυτή την οποία συνειδητά επιλέξαμε.

3) Απαιτούμε τον άμεσο διορισμό μόνιμων καθηγητών, ώστε να συμπληρωθεί ο  αριθμός των 8 για να είναι το τμήμα μας αυτοδύναμο.

4) Απαιτούμε τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ (απολύμανση, καθαρισμός χόρτων ,επισκευή φθορών). 

5) Απαιτούμε τη δημιουργία κυλικείου ή έστω αυτόματου πωλητή στο χώρο του ΤΕΙ.    

6) Απαιτούμε την επισκευή του δικτύου internet στις αίθουσες διδασκαλίας  και στη βιβλιοθήκη του ΤΕΙ,  καθώς και την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου internet. 

7) Απαιτούμε την ίδρυση φοιτητικής εστίας στην πόλη της Άμφισσας για την υποστήριξη των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών. 

8) Απαιτούμε την ενίσχυση του προγράμματος σπουδών με περισσότερα μαθήματα ξένων γλωσσών και αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων. 

Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε την περιφρούρηση του κτιρίου για την προστασία του χώρου.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών