Χαοτικές εικόνες στην Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ στην Καλαμάτα (ΦΩΤΟ)

ΤΕΙ Πελοποννήσου | Χαοτικές εικόνες στην Φοιτητική Εστία του ΤΕΙ στην Καλαμάτα

Χαοτική ήταν μέχρι και χτες η κατάσταση στη Σπουδαστική Εστία Καλαμάτας, αφού παρότι τα πολλά νερά καθαρίστηκαν, έμεινε λάσπη 10 εκατοστών.

Η προχθεσινή βροχή κατέστρεψε το μπόιλερ, το ισόγειο, το υπόγειο, τα σαλόνια, τους καυστήρες και άφησε την Εστία χωρίς ρεύμα και νερό. Σήμερα θα γίνει η προσπάθεια να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου. 


Τα δωμάτια των φοιτητών δεν έπαθαν ζημιές, αφού είναι στον 1ο και 2ο όροφο, αλλά όπως είπε ο Γιώργος Μουλιανιτάκης εκπρόσωπος των φοιτητών στο Συμβούλιο του ΤΕΙ και γραμματέας της ΠΑΣΠ, ήταν αδύνατο να μείνει κάποιος μέσα, λόγω της μυρωδιάς. Είχαν χυθεί παντού πετρέλαιο και λάδια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να σταθεί για πολύ στο χώρο. Στο ισόγειο ήταν και οι αποθήκες με τα βιβλία και τις σημειώσεις των σπουδαστών, οι οποίες καταστράφηκαν. Για αυτό το λόγο η εξεταστική έχει πάρει δύο μέρες παράταση και θα αρχίσει τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν άλλα βιβλία, να ανοίξει ο "Εύδοξος", το σύστημα των συγγραμμάτων ή να βρεθούν βιβλία από τη Βιβλιοθήκη της Εστίας.

Το νερό όπως γράφει το eleftheriaonline έφτασε τα 2,5 μέτρα προχτές κι έτσι 70 άτομα θα μένουν σε ξενοδοχείο ως και την Κυριακή. Ο Γιώργος Μουλιανιτάκης σημείωσε ότι από το υπουργείο Παιδείας δεν είχαν κάποια απάντηση στα τηλεφωνήματά τους, μέχρι στιγμής. 

Τρία ακόμη άτομα δεν έχουν πού να μείνουν, αφού τα σπίτια που έμεναν, πλημμύρισαν. Ο εκπρόσωπος των σπουδαστών εκφράζει φόβο πως στα ξενοδοχεία δεν υπάρχει πληρότητα και ότι ο λόγος είναι πως δε θέλουν να βάλουν μέσα τους φοιτητές. Απευθύνει έκκληση επίσης αν κάποιος πολίτης έχει χώρο ελεύθερο, να προσφέρει φιλοξενία. 

Χτες το μεσημέρι στην Εστία δούλευαν συνεχώς τα συνεργεία της ΔΕΗ.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr