ΤΕΙ Πελοποννήσου, ανακυκλώνει, κατακάθια του καφέ Το ΤΕΙ Πελοποννήσου ανακυκλώνει τα κατακάθια του καφέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το ΤΕΙ Πελοποννήσου ανακυκλώνει τα κατακάθια του καφέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακυκλώνουμε υπολείμματα καφέ για το περιβάλλον και την υγεία: Ενα εγχείρημα του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Πελοποννήσου με στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου ΙΙ με νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, το οποίο βρίσκει σημαντική ανταπόκριση από τον ιατρικό κι επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας.

Ηδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία με καφετέριες της Καλαμάτας για τη συλλογή πρώτης ύλης και σύντομα θα διευρυνθεί η έρευνα που ήδη υλοποιείται στα εργαστήρια του ΤΕΙ.


Η ιδέα ξεκίνησε από μια πτυχιακή εργασία και είναι σημαντικές οι διαστάσεις που αναμένεται να πάρει το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν δεδομένα, βιβλιογραφικά και όχι μόνο, που μπορούν σύμφωνα με τους ερευνητές να οδηγήσουν σε μια… επανάσταση και στον ιατρικό τομέα. Ωστόσο, η προστασία του περιβάλλοντος κατέχει σημαντική θέση στην όλη προσπάθεια, η οποία είναι πλέον εντατική, με τους φοιτητές να πρωτοστατούν, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Γιώργο Ζακυνθινό. Όπως γράφει η eleftheriaonline, συστρατεύονται μαζί τους επιχειρηματίες της πόλης που συνεργάζονται, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Σπίνος, που δηλώνει συμπαραστάτης του έργου της ομάδας εργασίας και σύντομα αναμένεται η υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας, αλλά και ο γιατρός – καρδιολόγος, πρόεδρος της Ενωσης Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης.

Την ομάδα εργασίας για την αξιοποίηση των υπολειμμάτων του καφέ αποτελούν μαζί με τον καθηγητή τους κ. Ζακυνθινό, οι φοιτητές: Δημήτρης Βερούτης, Παναγιώτα Κουλάκη, Ευαγγελία Κούσουλα, Αδαμαντία Φλώρου, Παναγιώτα Αμανατίδου, Αθανασία Πρωτοψάλτη, Γεωργία Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Κοτσώνη, Δέσποινα Σπανού, Σταύρη Μυλωνά, Εμμα Τορνικίδου, Ματίνα Τσουκάτου, Θοδωρής Αλεξόπουλος, Ερνεστ Μουράτη, Παναγιώτα Κόττα.

Στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα αυτό που κάνουν τόσο στο επικοινωνιακό όσο και στο ερευνητικό κομμάτι. Θεωρούν μάλιστα υποχρέωσή τους να συμβάλλουν κατά το δυνατόν στην έρευνα, ενώ συμμετέχουν ενεργά στο επικοινωνιακό σκέλος, μοιράζοντας στις επιχειρήσεις τα δοχεία συγκέντρωσης των υπολειμμάτων του καφέ.

Έτσι, ο ιδρυτής του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται χαλαρός μέσα σ' ένα από τα πρώτα γραφεία του Facebook στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και απαντά στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, που δεν ήξερε τότε ότι έχει μπροστά του έναν θρύλο.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Πελοποννήσου; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Πελοποννήσου» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr