Φοιτητές, Φοιτητές Logistics,  Κρητικής Εταιρείας Logistics

Φοιτητές έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με τα Logistics

Η οργάνωση επισκέψεων φοιτητών σε εταιρείες εντάσσεται στη στρατηγική της Κρητικής Εταιρείας Logistics για το 2016 που θέτει σαν προτεραιότητα τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά.

Στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εφοδιαστικής Αλυσίδας (European Supply Chain Day) η Κρητική Εταιρεία Lοgistics με την υποστήριξη του Europe Direct και της Περιφέρειας Κρήτης διοργάνωσε και πραγματοποίησε το διήμερο 20 & 21 Απριλίου επισκέψεις μαθητών του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου και φοιτητών από τα ΤΕΙ Ηρακλείου στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που μαζί με την εμπορική - παραγωγική τους δραστηριότητα, εξασκούν και αυτή των Logistics. 

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η γνωριμία των παιδιών με τα Logistics με τρόπο εκπαιδευτικό όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τις διαδικασίες , να ενημερωθούν για τις εργασίες που εκτελούνται και να συνομιλήσουν με εργαζόμενους με σκοπό τη συνολικότερη κατανόηση των Logistics. 

Η οργάνωση επισκέψεων μαθητών – φοιτητών σε εταιρείες εντάσσεται στη στρατηγική της Κρητικής Εταιρείας Logistics για το 2016 που θέτει σαν προτεραιότητα τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά. Ο τρόπος αυτός αλληλεπίδρασης   παράγει  οφέλη τόσο για τους μαθητές – φοιτητές όσο για τις επιχειρήσεις αλλά και για τη κοινωνία. Η σωστή επιλογή επαγγέλματος δημιουργεί σωστούς επαγγελματίες που προσφέρουν τόσο στις εταιρείες όσο και στη κοινωνία που ζουν.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Κρητικής Εταιρίας Logistics αναφέρει:

Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Σημαντηράκη Παναγιώτη που με χαρά υποστήριξε τη προσπάθεια μας αυτή ,την κ. Βάσω Μαδούλκα και τον κ. Νίκο Μωραϊτάκη από το Europe Direct, τον Υπεύθυνο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου  (ΚΕΣΥΠ) κ. Αντωνίου Θεόδωρο  που με την αποτελεσματικότητά του ξεπεράστηκε κάθε εμπόδιο γραφειοκρατίας, τον κ. Στογιαννόπουλο Διονύσιο διευθυντή του 3ου επαγγελματικού Λυκείου, τον κ. Μιχαηλίδη Δημήτρη καθηγητή Εφοδιαστικής Αλυσίδας στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηρακλείου και φυσικά τις εταιρείες ΑΡΙΑΔΝΗ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ που συνέβαλλαν με τρόπο πρωτοποριακό στις επισκέψεις των παιδιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr