Τσίπρα, Φίλη, κανένας φοιτητής, δε φεύγει, απ’ τα Χανιά

«Τσίπρα - Φίλη, ακούστε το καλά, κανένας φοιτητής δε φεύγει απ’ τα Χανιά»

Ταυτόχρονες κινητοποιήσεις στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο και στην Αντιπεριφέρεια στα Χανιά πραγματοποίησε την Τρίτη το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Οι δυνάμεις του ΜΑΣ σήκωσαν γιγαντοπανό στα κτίρια τις τοπικής διοίκησης, διεκδικώντας δωρεάν στέγαση και να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής από τις εστίες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ορφέας Καραθανασόπουλος, μέλος του ΜΑΣ και του ΔΣ Μαθηματικού Ηρακλείου: «Τα προβλήματα στη μέριμνα (σίτιση, στέγαση), αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση του εισιτηρίου στα ΚΤΕΛ είναι αποτέλεσμα των τριών μνημονίων, αλλά και της γενικής πολιτικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις που τα στηρίζουν, πολιτικής που ενισχύει τις μεγάλες επιχειρήσεις και τη στήριξη της κερδοφορίας τους». Ακόμα σημείωσε ότι η υποχρηματοδότηση αποτελεί το άρμα για το μπάσιμο επιχειρήσεων στις σχολές, γεγονός που τους μόνους που δε συμφέρει είναι οι φοιτητές.

Αντίστοιχα στα Χανιά η κινητοποίηση πήρε χαρακτήρα συμβολικής κατάληψης της Αντιπεριφέρειας. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ με ανακοινώσεις ενημέρωναν τους φοιτητές που περνούσαν με το λεωφορείο για την κινητοποίηση και για όλες τις αγωνιστικές δράσεις που έχει πάρει απόφαση τόσο ο Ενιαίος Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης, όσο και ο Σύλλογος Φοιτητών Εστιών του Πολυτεχνείου. Τον τόνο στην κινητοποίηση έδωσαν και τα συνθήματα των φοιτητών: «Σίτιση – στέγαση – μόρφωση – δουλειά, κάτω τα μνημόνια και τ’ αφεντικά» και «Τσίπρα – Φίλη, ακούστε το καλά, κανένας φοιτητής δε φεύγει απ’ τα Χανιά».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης του ΜΑΣ στην Κρήτη έχει ως εξής για τις επόμενες μέρες:

Τετάρτη 4 Νοέμβρη συμβολικός αποκλεισμός των ταμείων της Λέσχης σε όλο το ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ηράκλειο.

Πέμπτη 5 Νοέμβρη φοιτητικά συλλαλητήρια. Ηράκλειο: 1 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Χανιά: 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς, μαζί με τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς συλλόγους του Νομού που αποφάσισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Συμμετέχουν ο Ενιαίος Σύλλογος και ο Σύλλογος Εστιών του Πολυτεχνείου. Ρέθυμνο: 11 π.μ. στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων.

Δευτέρα 9 Νοέμβρη: Στις 11 π.μ. κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των ΚΤΕΛ σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Πέμπτη 12 Νοέμβρη: Συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε επίσης: 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr