ΤΕΙ Κρήτης, συντονιστικό, κατάληψης, ΤΕΙ Ρεθύμνου

Κατάληψη ΤΕΙ Κρήτης: Το συντονιστικό κατάληψης του ΤΕΙ στο Ρέθυμνο

Σε κατάληψη προχωράει το τμήμα Μηχανικών Μουσικής και Ακουστικής του ΤΕΙ Ρεθύμνου, μετά από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/10/2015.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Η ανακοίνωση του συντονιστικού Κατάληψης:

Τη Δευτέρα 26/10/2015 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, όπου τέθηκαν τα αιτήματα που αφορούν τη σχολή. Έπειτα από διάλογο και ψηφοφορία αποφασίστηκε κατάληψη του ιδρύματος έως τη Δευτέρα 02/11 και παράλληλες δράσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Έπειτα απο νέα γενική συνέλευση αποφασίστηκε η παράταση της κατάληψης μέχρι την Παρασκευή 6/11 με νέα συνέλευση την ίδια μέρα.

Η εκπαίδευση υποβαθμίζεται συνολικά και οι παροχές που προσφέρονται από το κράτος λιγοστεύουν κάθε χρόνο. Τα ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές της σχολής είναι πολύ σοβαρά και πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας. Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης οδηγεί στην κατάρρευση των εκπαιδευτικών

ιδρυμάτων. Η έλλειψη του μόνιμου εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους. Επιπλέον, η μείωση παροχών για την κάλυψη βασικών αναγκών των φοιτητών στους τομείς στέγασης, σίτισης και μεταφοράς καθιστούν την επιβίωση μας αδύνατη.

Με κινητοποίησή μας στα ΚΤΕΛ ζητήσαμε τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου και των μηναίων καρτών μεταφοράς. Με παρέμβασή μας σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο απαιτήσαμε την παροχή εστιών τη στιγμή που ΚΑΝΕΝΑΣ φοιτητής της σχολής μας δε στεγάζεται δωρεάν. Επίσης, κινητοποιηθήκαμε στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας “ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ” ζητώντας πίσω τις κάρτες σίτισης που κόπηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες. Βιώνουμε τη συνολική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής με την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση και τις συνεχείς περικοπές σε δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί.

Παράλληλα, γινόμαστε μάρτυρες σε μια, δίχως προηγουμένο, τραγωδία στις ανατολικές ακτές του Αιγαίου. Δεν γίνεται να μείνουμε

με τα χέρια σταυρωμένα. Δράση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες της Συρίας το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης που διοργανώσαμε. Θεωρούμε πως το φοιτητικό κίνημα πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στα κοινωνικά ζητήματα με τις συνεχείς δράσεις του.

Καλούμε σε άμεση συσπείρωση και συντονισμό όλων των σπουδαστών, αλλά και της κοινωνίας.

Ας σταματήσουμε να είμαστε θεατές και ας δράσουμε.

Το συντονιστικό κατάληψης του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου διεκδικεί:

  • Έκτακτο κονδύλι χρηματοδότησης συνολικά για το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και τα παραρτήματά του.
  • Μονιμοποίηση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης.
  • Πρόσληψη βοηθών εργαστηρίων.
  • Να δοθούν άμεσα πίσω οι κάρτες σίτισης. Δωρεάν σίτιση για όλους και δημόσια λειτουργία της λέσχης με κρατική χρηματοδότηση.
  • Ικανοποίηση του αιτήματος για τη μείωση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών και χρηματοδότηση για τη δωρεάν μεταφορά όλων των φοιτητών.
  • Ανέγερση φοιτητικών εστιών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΕΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Περισσότερα νέα για το ΤΕΙ Κρήτης μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr