Κατάληψη ΤΕΙ Κρήτης: Μέχρι την Δευτέρα 2/11 η κατάληψη στο Ρέθυμνο

Το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Κρήτης στο Ρέθυμνο παραμένει υπό κατάληψη. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το συντονιστικό κατάληψης του ΤΕΙ Ρεθύμνου η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015.

Είσαι Φοιτητής στο ΤΕΙ Κρήτης; Κάνε LIKE στην σελίδα «Ενημέρωση φοιτητών ΤΕΙ Κρήτης» για να είσαι πάντα ενημερωμένος για όλα τα φοιτητικά νέα του ΤΕΙ!

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού της Κατάληψης έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 26/10/2015 πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, όπου τέθηκαν τα αιτήματα που αφορούν τη σχολή. Έπειτα από διάλογο και ψηφοφορία αποφασίστηκε κατάληψη του ιδρύματος έως τη Δευτέρα 02/11/2015 και παράλληλες δράσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Οι πολιτικές εξελίξεις είναι πιο ραγδαίες από ποτέ. Με την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση και τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε κατάσταση εκτάκτης ανάγκης λόγω της συνεχούς υποχρηματοδότησής τους.

Η εκπαίδευση υποβαθμίζεται συνολικά και οι παροχές που μας προσφέρει το κράτος λιγοστεύουν κάθε χρόνο. Η έλλειψη του μόνιμου εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της έναρξης του ακαδημαϊκού έτους. Τα ζητήματα που απασχολούν τους φοιτητές της σχολής είναι όχι μόνο σοβαρά, αλλά αγγίζουν την σφαίρα της επιβίωσης.

Ζητάμε να λυθεί άμεσα το θέμα της σίτισης, της στέγασης και της μεταφοράς, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση ενός φοιτητή. Δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να αποκτήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε!

Θεωρούμε μείζον πρόβλημα το θέμα της σίτισης, καθώς συμφοιτητές-τριες μας, έχασαν τοαναφαίρετο δικαίωμα τους για ένα πιάτο φαγητό. Θεωρούμε επίσης θέμα μείζονος σημασίας τη αναφαίρετο δικαίωμα τους για ένα πιάτο φαγητό. Θεωρούμε επίσης θέμα μείζονος σημασίας τη στέγαση του κάθε σπουδαστή, αφού διαφορετικά ελλοχεύει ο κίνδυνος της διακοπής των σπουδών αρκετών από εμάς. Καταγγέλλουμε την αύξηση του εισιτηρίου των αστικών λεωφορείων και απαιτούμε την δωρεάν μεταφορά μας –από και προς- το Τ.Ε.Ι.

Το συντονιστικό κατάληψης του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου διεκδικεί:

  • Έκτακτο κονδύλι χρηματοδότησης συνολικά για το Τ.Ε.Ι. Κρήτης και τα παραρτήματά του.
  • Μονιμοποίηση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού
  • Επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης.
  • Πρόσληψη βοηθών και πρακτικάριων.
  • Να δοθούν άμεσα πίσω οι κάρτες σίτισης. Δωρεάν σίτιση για όλους και δημόσια λειτουργία της λέσχης με κρατική χρηματοδότηση.
  • Ικανοποίηση του αιτήματος για την μείωση του εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών και χρηματοδότηση για τη δωρεάν μεταφορά όλων των φοιτητών.
  • Ανέγερση φοιτητικών εστιών.

Καλούμε σε άμεση συσπείρωση και συντονισμό όλων των σπουδαστών, αλλά και της

κοινωνίας. Ας σταματήσουμε να είμαστε θεατές και ας δράσουμε.

Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΕΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr