Στελέχη κολοσσών μιλούν για τις ευκαιρίες της κρίσης στους φοιτητές Στελέχη κολοσσών μιλούν για τις ευκαιρίες της κρίσης στους φοιτητές

Στελέχη κολοσσών μιλούν για τις ευκαιρίες της κρίσης στους φοιτητές

Ανώτατα στελέχη διακεκριμένων εταιριών με πολυεθνικό χαρακτήρα μιλούν με βάση τα προσωπικά τους βιώματα, για τα οράματα τους και για το πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια μέσα από την οικονομική κρίση.

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευκαιρίες που γεννά η κρίση μέσα από τα παραδείγματα κορυφαίων στελεχών σε επιχειρήσεις κολοσσούς έχουν σήμερα οι φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης


Πρόκειται για την 3η κατά σειρά Ημερίδα με θέμα «Επαφή με την πραγματικότητα. Η κρίση φέρνει και ευκαιρίες» υπό την αιγίδα της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, με διοργάνωση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και με την υποστήριξη της Ομάδας Εθελοντών Φοιτητών της Σχολής.

Ανώτατα στελέχη διακεκριμένων εταιριών με πολυεθνικό χαρακτήρα μιλούν με βάση  τα προσωπικά τους βιώματα, για τα οράματα τους και για το πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια μέσα από την οικονομική κρίση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του τμήματος λογιστικης Θεόδωρος Σταματοπουλος είναι αδιανόητο οι απόφοιτοι του τμήματος να δέχονται προτάσεις για 8ωρο με 250 ευρώ και ανασφάλιστοι. Όπως ανέφερε ο ίδιος συμβουλεύει τους φοιτητές του να μη δέχονται τέτοιες εξεφτελιστικές προτάσεις ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινωνική ανασύνταξη για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Παράλληλα από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Φουρλής Διευθύνων Σύμβουλος στο Kariera.gr και μέλος του δικτύου του CareerBuilder.com, του μεγαλύτερου site για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ανέφερε ότιαπο τους 200.000 νέους που  έχουν φύγει στο εξωτερικό το 40% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού. 

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και οι κ.κ. Ευμορφίδης Παύλος ιδρυτής και Πρόεδρος της γνωστής εταιρίας Coco-Mat, Χρηστοφή Νατάσα, Διευθύντρια Μάρκετινγκ στην εταιρία ΙΚΕΑ, Καμινάρης Βασίλης, Partner της Εrnst & Young, Επικεφαλής του Τμήματος Υπηρεσιών Διασφάλισης στην Ελλάδα και Διευθύνων Εταίρος του Τμήματος Υπηρεσιών Διασφάλισης της ΕΥ στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη και Γεωργίου Χρήστος, Industrial Unit Manager, στην εταιρία  Συστήματα Sunlight ABEE του Ομίλου Εταιριών Π. Γερμανού, που αναπτύσσουν, παράγουν και εξάγουν μπαταρίες για βιομηχανικές, προηγμένες και καταναλωτικές εφαρμογές.

Σκοπός της Ημερίδας όπως και των προηγούμενων δύο είναι η αναπτέρωση του ηθικού των φοιτητών καθώς και η ανάπτυξη στενότερων δεσμών του Τ.Ε.Ι. με την αγορά εργασίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr