Συνεχίζεται η προσπάθεια για παραμονή του υφιστάμενου τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα

Συνεχίζεται η προσπάθεια για παραμονή του υφιστάμενου τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα – Νέα επίσκεψη στο Υπουργό αποφάσισε η Επιτροπή Στήριξης του ΤΕΙ

Ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει αναφορικά με το υφιστάμενο τμήμα του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα, αλλά και συζήτηση για προγραμματισμό νέας επίσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας  έγινε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Στήριξης του ΤΕΙ που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Απριλίου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής τόσο για την επιστολή την οποία έστειλε στον Υπουργό Παιδείας με αίτημα την παραμονή του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα και την ένταξη του στο μηχανογραφικό δελτίο της νέας χρονιάς, όσο και για την επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Καπετανάκης προς τον Υπουργό, ενώ αναφορά έκανε παράληλλα και στην  ερώτηση που κατέθεσε ο κυβερνητικός βουλευτής, κ. Δερμιτζάκης αναφορικά με το εν λόγω θέμα.

Όπως αναφέρθηκε, μετά και τις τοποθετήσεις των μελών της επιτροπής τα οποία εκπροσωπούν και τους φορείς του δήμου, κοινή πρόταση είναι να προγραμματιστεί μια νέα επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου για άλλη μια φορά να γίνει γνωστό το αίτημα σύσσωμης της κοινωνίας για παραμονή και λειτουργία του υφιστάμενου τμήματος, καθόσον αυτό επιτελεί ένα σημαντικό έργο και βέβαια αποτελεί ένα επιτυχημένο τμήμα με υψηλά ποσοστά απασχόλησης των αποφοίτων του που μάλιστα το αντικείμενο σπουδών και ο ακαδημαϊκός του προσανατολισμός λειτουργούν υποστηρικτικά προς τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κλάδο.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος για άλλη μια φορά τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο πλέον  το ότι τόσο η κοινωνία όσο και ο δήμος και η Επιτροπή Στήριξης του ΤΕΙ θέλουν και επιδιώκουν την  παραμονή του. Τα μηνύματα που  λαμβάνουμε από τον κυβερνητικό βουλευτή, όπως ανέφερε,  μετά και τις επαφές που έχουν γίνει είναι ενθαρρυντικά, εμείς όμως οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αίτημά μας και να επιζητούμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Για το λόγο αυτό, προγραμματίζουμε μια νέα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας στην οποία χρήσιμο θα είναι να συμμετέχουν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και βέβαια ο κυβερνητικός βουλευτής και οι πανεπιστημιακοί, κ. Δερμιτζάκης και κ. Χαραλαμπάκης προκειμένου να μεταφέρουμε για άλλη μια φορά τη βούληση σύσσωμης της κοινωνίας και να διεκδικήσουμε την  υλοποίηση του αιτήματός μας.  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr