"Στον "αέρα" η λειτουργία τμήματος του ΤΕΙ Κρήτης'' - Απάντηση του κ. Λοβέρδου

Στον αέρα παραμένει η λειτουργία του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα, καθώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας,  για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος. Γεγονός, που επιβεβαιώνεται από την απάντηση του κ. Λοβέρδου (αρ.πρωτ.3615/14.10.2014) στην ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Δαμαβολίτη και Ξουλίδου σχετικά με το θέμα, στην οποία επικαλείται, την πάγια πλέον πολιτική τακτική της κυβέρνησης, περί αναστολής προκηρύξεων, λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών.  

Επιπροσθέτως,  το υπουργείο αναφέρει ότι, στην καθορισμένη επιχορήγηση των 3.021.000 ευρώ, προβλέφθηκε στις 11.11.2014 πρόσθετη χρηματοδότηση  65.000 ευρώ, επισημαίνοντας ότι επαφίεται στις αρμοδιότητες των οργάνων της διοίκησης του Ιδρύματος, το πώς θα κατανείμει το ποσό  στα επιμέρους τμήματα.

Μα πως είναι δυνατόν, ένα ίδρυμα που ασφυκτιά οικονομικά και αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, να  προχωρήσει στις απαιτούμενες αποφάσεις που διασφαλίζουν την λειτουργία του εν λόγω τμήματος;


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr