"ΟΧΙ" στην κατάργηση του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης

Τα περιφερειακά τμήματα Κρήτης της ΕΕΤΕΜ με ανακοίνωσή τους δηλώνουν την αντίθεσή τους στην δρομολογημένη κατάργηση του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από τη δημοσίευση του σχεδίου Αθηνά, αλλά δυστυχώς η κατάφωρη αδικία εις βάρος ενός από τα αξιολογότερα τμήματα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης καλά κρατεί.


Τα περιφερειακά τμήματα Κρήτης της ΕΕΤΕΜ δηλώνουν για ακόμη μία φορά απερίφραστα την αντίθεσή τους στην ήδη δρομολογημένη αποδυνάμωση και κατάργηση του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο.

Το σχέδιο Αθηνά στη τελική του μορφή, αν και επέλεξε να δημιουργηθούν – διατηρηθούν αρκετά τμήματα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. , άφησε ολόκληρη τη νότια Ελλάδα χωρίς κάποιο τμήμα που να καλύπτει τις ανάγκες του ευρύτερου τομέα των δομικών έργων, στα οποία θα στηριχθεί η επικείμενη ανάπτυξη.

Αγνόησε τις αποφάσεις στήριξης του τμήματος όλων των αρμόδιων ακαδημαϊκών οργάνων του Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Κατευθύνει εν μέσω οικονομικής κρίσης μαθητές της Κρήτης, λόγω αδυναμίας φοίτησης στην Αθήνα ή τη Βόρειο Ελλάδα, στην ιδιωτική εκπαίδευση(Κολλέγια).

Το τμήμα αυτό λειτουργεί εύρυθμα πάνω από 40 χρόνια και οι απόφοιτοί του χαίρουν επαγγελματικής αποκατάστασης και καταξίωσης, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Διαθέτει πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό του προσωπικό είναι άριστα καταρτισμένο.

Συνεργάζεται με Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πολλών Ευρωπαϊκών και όχι μόνο κρατών (Ceske Vysoke Uceni Technicke Praze, Odense University College of engineering Denmark, Caledonian University of Glasgow, Fachhochschule Düsseldorf - University of Applied Sciences, Fachhochschule für Technik und Wirtschaft Berlin, Via University College Horsens Denmark, Brno University of Technology Ceske) και εκπαιδεύει σπουδαστές (Erasmus).

Επίσης οργανώνει σεμινάρια Δια Βίου Μάθησης, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Άλλωστε δεν αποτελεί τυχαία το τμήμα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε επίπεδο μηχανογραφικού δελτίου μαθητών, αλλά και κατατακτήριων εξετάσεων πτυχιούχων και διπλωματούχων πολλών ειδικοτήτων.

Οι ενεργοί φοιτητές είναι περίπου 1500 και θα έρθουν το 2018 αντιμέτωποι με την απαράδεκτη αναγκαστική απορρόφησή τους από είτε το τμήμα Μηχανολογίας στο Ηράκλειο, είτε το τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στα Χανιά.

Και τα δύο αυτά τμήματα είναι πασιφανές ότι έχουν εντελώς διαφορετικά προγράμματα σπουδών και φυσικά οδηγούν στη λήψη εν γένει διαφορετικών πτυχίων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ τον ερχόμενο Γενάρη, συμμετέχουμε στις προσπάθειες διατήρησης του τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων και απαιτούμε την άμεση ενίσχυσή του σε όλα τα επίπεδα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr