Παρέμβαση για το το ζήτημα των επί πτυχίω φοιτητών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης

Παρέμβαση για το το ζήτημα των επί πτυχίω φοιτητών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης

Να λυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους επί πτυχίω φοιτητές του τμήματος  Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι Κρήτης ζητά, με ερώτηση  του προς το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρει πως «Mε το ΦΕΚ 137 Α’ 2013 και, συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 9 , το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης λειτουργούσε μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018 και στη συνέχεια οι φοιτητές εντάσσονται κατ’ επιλογή είτε στο τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών είτε στο τμήμα Μηχανικών Φυσικών Πόρων.


Στις 09-11-18, με επίκαιρη ερώτησή μου που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, σας είχα ζητήσει, μεταξύ άλλων, να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους επί πτυχίω φοιτητές του τμήματος  Πολιτικών Δομικών Έργων της Σχολής Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και δεσμευτήκατε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι θα δώσετε άμεση λύση για τους φοιτητές  που είναι επί πτυχίω ή όσους έχουν εκκρεμότητα πρακτικής ή οφείλουν  λίγα μαθήματα.

Επειδή μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες, δεν έχετε πράξει τα δέοντα στη κατεύθυνση αυτή. 

Επειδή ο χρόνος αποπεράτωσης της πρακτικής άσκησης έχει ολοκληρωθεί και πολλοί φοιτητές εξακολουθούν να βρίσκονται στον “αέρα”, αφού δεν υλοποιείται τις δεσμεύσεις σας και   επειδή το ΤΕΙ σάς έχει αποστείλει ήδη σχετικό ερώτημα και αλληλογραφία».

Στη συνέχεια, ρωτά τον υπουργό:

«Γιατί δεν έχετε κάνει καμία ενέργεια στη κατεύθυνση;

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να δώσετε λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει για τους επί πτυχίω φοιτητές του συγκεκριμένου τμήματος, όπως άλλωστε δεσμευτήκατε και στην Ολομέλεια της Βουλής στις 09-11-18;».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr