Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ένταξη του ΤΕΙ Κρήτης στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την ένταξη του ΤΕΙ Κρήτης στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης

Σήμερα, Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης η πρώτη συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, έχει αναθέσει τη διερεύνηση των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης του ΤΕΙ Κρήτης. 

Οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης επικεντρώθηκαν στην εξέταση της ακαδημαϊκής φυσιογνωμίας και των έως τώρα επιτευγμάτων του ΤΕΙ Κρήτης, βάσει του φακέλου που κατέθεσαν οι Πρυτανικές του αρχές. 

Μετά τη λεπτομερή παρουσίαση του ακαδημαϊκού φακέλου, καθώς και των έως τώρα αξιολογήσεων του ΤΕΙ Κρήτης, τα μέλη της Επιτροπής ομόφωνα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε σχέση με τα καταγεγραμμένα ακαδημαϊκά δεδομένα και τις εν γένει επιδόσεις του. Η οριστική θέση της Επιστημονικής Επιτροπής θα εκφραστεί στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου να ολοκληρωθεί η λεπτομερής αξιολόγηση του συνόλου των περιεχομένων του φακέλου από όλα τα μέλη της Επιτροπής, και κυρίως από τα έξι εξωτερικά μέλη που δεν προέρχονται από το ΤΕΙ Κρήτης. 

Η Επιτροπή προσβλέπει στη μεθοδική και αποτελεσματική εξέλιξη των εργασιών της σε κλίμα ακαδημαϊκού αλληλοσεβασμού και θεσμικής εμπιστοσύνης. Στο πνεύμα αυτό η Επιτροπή εκφράζει την πρόθεσή της να ακούσει και να εμπλουτίσει τον προβληματισμό της με τις απόψεις των Πρυτανικών Αρχών άλλων Ιδρυμάτων που ενδεχομένως εκδηλώσουν την επιθυμία να διατυπώσουν τις απόψεις τους για τη μελλοντική φυσιογνωμία του ακαδημαϊκού χάρτη της Κρήτης.

Ωστόσο, οι προτάσεις της Επιτροπής προς την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ αναφορικά με την ένταξη του ΤΕΙ Κρήτης στον Πανεπιστημιακό τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης είναι μια αυτοτελής και ανεξάρτητη διαδικασία που θα κριθεί στη βάση αμιγώς ακαδημαϊκών κριτηρίων. 

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιανουαρίου 2019.

Τα μέλη της Επιτροπής

Ηλίας Γεωργαντάς, ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ελένη Βογιατζή, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Μανώλης Δρακάκης, ΤΕΙ Κρήτης

Νικόλαος Κατσαράκης, ΤΕΙ Κρήτης

Θρασύβουλος Μανιός, ΤΕΙ Κρήτης

Γεώργιος Παναγιωτάκης, Πανεπιστήμιο Πατρών

Νεκτάριος Παπαδογιάννης, ΤΕΙ Κρήτης

Ιωάννης Σαριδάκης, Πολυτεχνείο Κρήτης

Νεκτάριος Ταβερναράκης, ΙΕ και Πανεπιστήμιο Κρήτης

Αναστάσιος Τσίνας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Χρήστος Φλώρος, ΤΕΙ Κρήτης

Πρόταση συγχώνευσης του ΤΕΙ Κρήτης με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr