ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Μεταφέρεται σε νέο κτίριο το ΤΕΙ Κιλκίς

ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας: Μεταφέρεται σε νέο κτίριο το ΤΕΙ Κιλκίς

Τη δέσμευση του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία του ΤΕΙ Κιλκίς από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στο νέο κτίριο μετέφερε o γ.γ. του υπουργείου, Γιάννης Παντής, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, στο Κιλκίς, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι πρόεδροι του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Πασχαλούδης, όπως και ο πρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης, Γεώργιος Σαββίδης και το μέλος ΔΕΠ κα Κουτσού. Κύριο αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο, ενώ εξετάστηκε η παρούσα κατάσταση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης, καθώς και η στελέχωσή του με μέλη ΔΕΠ.


Η σύσκεψη κατέληξε -μεταξύ άλλων- στο ότι το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 στις νέες του εγκαταστάσεις, με τα έξοδα μετεγκατάστασης, μεταφοράς μηχανημάτων και πρώτης λειτουργίας να καλύπτονται από επιπλέον έκτακτους πόρους του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επίσης, σημειώθηκε η περαιτέρω ενίσχυση του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης με μέλη ΔΕΠ, τουλάχιστον 2 ως πρόταση στη Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος, ενώ από πλευράς του υπουργείου Παιδείας θα δρομολογηθεί η διάθεση 2 επιπλέον θέσεων μελών ΔΕΠ προς το Τμήμα, στην επόμενη κατανομή θέσεων μελών ΔΕΠ στα τέλη του 2017.

Εξάλλου, αύριο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Πασχαλούδη με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο περιθώριο τη συνάντησης που θα έχει ο υπουργός με τους προέδρους των ΤΕΙ της χώρας.

Δέσμευση του υπουργείου, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, που προκύπτουν από τη λειτουργία του Τμήματος στο νέο κτίριο.

Το αίτημα για την λειτουργία του ΤΕΙ Κιλκίς στο νέο κτίριο είχε διατυπωθεί από όλους τους τοπικούς φορείς προς τον κ. Αμανατίδη, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στον νομό, στις 3-4 Φεβρουαρίου.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για τα σημαντικότερα νέα του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr