ΤΕΙ Κιλκίς, Παρεμβαίνει, Αν. υπουργός Παιδείας, διευθέτηση του διοικητικού

ΤΕΙ Κιλκίς: Παρεμβαίνει η Αν. υπουργός Παιδείας για τη διευθέτηση του διοικητικού καθεστώτος

Συνάντηση για το ΤΕΙ Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 16 Φεβρουαρίου μετά από απόφαση της υπουργού Παιδείας, που όπως σημειώνει ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Παραστατίδης, ελήφθη έπειτα από σχετική επικοινωνία που είχε μαζί της.

Η συνάντηση θα γίνει με την παρουσία και των προέδρων των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά το διοικητικό καθεστώς του τμήματος ΤΕΙ Κιλκίς.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παραστατίδης, μέχρι σήμερα το ΤΕΙ Κιλκίς υπάγεται διοικητικά στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Σίνδος) και θα πρέπει η διοικητική ευθύνη να μεταφερθεί στο ΤΕΙ Σερρών. «Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εδώ και κάποια χρόνια δεν φρόντισε η προηγούμενη κυβέρνηση να τακτοποιήσει το ζήτημα αυτό, ώστε οι σπουδαστές και οι καθηγητές να μην ταλαιπωρούνται», τονίζει.

«Σημειωτέον πως σήμερα το ΤΕΙ Κιλκίς στεγάζεται, υποτίθεται προσωρινά, εδώ και κάποια χρόνια σε κτίριο του ΟΑΕΔ με αποτέλεσμα οι διδάσκοντες και διδασκόμενοι να μην απολαμβάνουν τις ανέσεις που προσφέρει το νέο κτίριο. Επιτέλους σε αυτό το τόπο θα πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεων του προτού προβούμε σε εύκολες κριτικές», προσθέτει στη δήλωσή του ο βουλευτής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr