Τι λέει ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τον καθηγητή που συνελήφθη για χρηματισμό από φοιτητές!

Τι λέει ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για τον καθηγητή που συνελήφθη για χρηματισμό από φοιτητές!

Η περίπτωσή του μπήκε ξανά στο «μικροσκόπιο» μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη - Ερευνώνται και καταγγελίες ότι ζητούσε ερωτική συνεύρεση από φοιτήτριες για να τις περάσει στα μαθήματα.

Παρελθόν φαίνεται ότι έχει ο καθητηγής του ΤΕΙ Σερρών που συνελήφθη τη Δευτέρα από αστυνομικούς για χρηματισμό από φοιτητές προκειμένου να τους περνάει σε μαθήματα.


Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης στο παρελθόν είχαν υπάρξει ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του εν λόγω πανεπιστημιακού που είχαν καταλήξει τον Μάρτιο του 2015 σε έγγραφη επίπληξη!

«Όταν πρέπει τα παιδιά να έρθουν να καταθέσουν, δεν εμφανίζονται» πρόσθεσε ο κ. Χασάπης επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί τότε έγινε μόνο έγγραφη επίπληξη.

Η υπόθεση με τον συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ήρθε ξανά στη δημοσιότητα μετά από έγγραφο που έστειλε τον Φεβρουάριο ο Συνήγορος του Πολίτη.

«Το Μάιο ήρθαν εδώ από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και πήραν στοχεία» είπε ο κ. Χασάπης στο RealFM Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να πιστεύω ότι η υπόθεση θα κλείσει. Αν ευσταθούν οι κατηγορίες, τότε θα πρέπει να του επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία» πρόσθεσε ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης ο κ. Χασάπης είπε ότι ο συλληφθείς κατηγορείται ότι «έστελνε παιδιά που δυσκολεύονταν σε κάποιο "φροντιστήριο". Και εκεί αφού πλήρωναν περνούσαν τα μαθήματα. Το 2015 έλεγαν ότι ίδιος ζητούσε χρήματα και δεν μιλούσαν για "φροντιστήριο"» ενώ για τις καταγγελίες ότι ζητούσε και σεξ από φοιτήτριες ο κ. Χασάπης αρκέστηκε στο ότι τις έχει ακούσει αλλά δεν έχει κάτι συγκεκριμένο.

Σύμφωνα με το έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη οι φοιτητές είτε έδιναν χρήματα για να περνούν μαθήματα είτε τα υποχρεώνονταν να κάνουν πρακτική άσκηση χωρίς αμοιβή σε συγκεκριμένα γραφεία.

«Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κατηγορείται για κακούργημα και αν τελεσιδικήσει η καταδίκη του, τότε θα πρέπει να απολυθεί από το υπ. Παιδείας» κατέληξε ο κ. Χασάπης.

Τι λένε Φοιτητές του ΤΕΙ, δείτε βίντεο ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr