Το πρώτο TEDx από φοιτητές ΤΕΙ

Διοργανώνεται το πρώτο TEDx που πραγματοποιείται από Ελληνικό Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ).

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr υπεύθυνοι της διοργάνωσης του TEDxTEIofCentralMacedonia είναι ομάδα φοιτητών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Το TEDxTEIofCentralMacedonia θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 05 Μαίου 2018 και ώρα 11:00 πμ.

Σχετικά με το TEDxTEIofCentralMacedonia

Το TEDxTEIofCentralMacedonia είναι ένας ανεξάρτητος οργανωμένος φορέας που δημιουργήθηκε από φοιτητές στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία, όπου στοχαστές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιδέες μέσα από τις οποίες παθιάστηκαν. Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε, ιδεαλιστές της ανθρωπότητας, οραματιστές του μέλλοντος και εκπαιδευτικούς με προοδευτική σκέψη, όπου θα είναι έτοιμοι να εμπνεύσουν και να δώσουν τα σκήπτρα της δύναμης στους νέους για να ηγηθούν τούτο τον κόσμο, τολμώντας να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

Ελπίζουμε ότι στο συνέδριο μας, η διαφορετική ομάδα από φοιτητές, διδάσκοντες και αποφοίτους παρόντες θα είναι σε θέση να μάθουν ο ένας από τον άλλο, τόσο ως ομιλητές και συμμετέχοντες, και θα αφήσει τροφή για σκέψη με στόχο στη βελτίωση του δημιουργικού συλλογικού μας μέλλοντος. 

TEDxTEIofCentralMacedonia

Μέσα από μια αμιγώς εθελοντική διοργάνωση σπουδαίοι άνθρωποι από κάθε τομέα μοιράζονται τις ιδέες τους , τις εμπειρίες, τις σκέψεις και τους φιλόδοξους στόχους τους και ξεδιπλώνουν μπροστά μας μια διαφορετική πραγματικότητα. Αυτή η πραγματικότητα εμπνέει κοινό και εθελοντές να εξελιχθούν, να προσφέρουν και να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Σχετικά με το θέμα του συνεδρίου: “Το φαινόμενο ντόμινο”

Το ‘’φαινόµενο ντόµινο’’, όπου ένα µικρό γεγονός προκαλεί ένα µεγαλύτερο και πιο σηµαντικό, συµβαίνει παντού τριγύρω µας. Ό, τι µεγάλο και σπουδαίο καταφέρνουµε, είναι µία ακολουθία γεγονότων, που συµβαίνουν σε µία σωστή σειρά, όπως ακριβώς παίζεται το ντόμινο. Ο κόσμος γύρω μας περιτριγυρίζεται από χιλιάδες κομμάτια που διαμορφώνουν τις κοινωνίες, την κουλτούρα, του ανθρώπους. Σε κάθε πτυχή τους ανακαλύπτεις άτομα με πάθος. Ένα βλέμμα, κάποια λόγια αγγίζουν και απασχολούν το μυαλό σου, αλλάζουν, ίσως και την κοσμοθεωρία σου. 

Έτσι, λοιπόν, στο πρώτο TEDxTEIofCentralMacedonia θέλαμε να δούμε ανθρώπους παθιασμένους, να μιλούν για αυτά που αγαπούν, γι αυτά που δημιούργησαν, για την επιθυμία τους να κάνουν τον κόσμο λίγο πιο όμορφο χωρίς να τους εμποδίζει ο φόβος. Ας παίξουμε και εμείς στο ντόμινο της ζώης χωρίς να φοβόμαστε, απλά να κινούμαστε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TEDX

TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος σε ιδέες που αξίζει να διαδοθούν μέσα από μικρές, δυναμικές ομιλίες. Το TED ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία – από την επιστήμη και την τέχνη, μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα- σε περισσότερες από 100 γλώσσες. Στους TED ομιλητές περιλαμβάνονται οι Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani και ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Gordon Brown.

ABOUT TEDX, X = INDEPENDENTLY ORGANIZED EVENT

Στο πνεύμα της αποστολής του TED, “ιδέες που αξίζει να διαδοθούν”, το TEDx αποτελεί ένα πρόγραμμα τοπικών, ανεξάρτητων εκδηλώσεων που φέρνει ανθρώπους μαζί για να μοιραστούν μια TEDx εμπειρία. Σε μια TED εκδήλωση, οι ομιλητές έχουν στόχο να συνδέσουν το κοινό μέσα από συζήτηση. Αυτές οι τοπικές ανεξάρτητες εκδηλώσεις φέρουν την επωνυμία TEDx, όπου το x αντιπροσωπεύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της οργάνωσης της εκδήλωσης. Από το Νοέμβριο του 2011, πάνω από 2.000 TEDx γεγονότα έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο.

ABOUT TEDXTEIOFCENTRALMACEDONIA

Το TEDxTEIofCentralMacedonia είναι ένας ανεξάρτητος οργανωμένος φορέας που δημιουργήθηκε από φοιτητές στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που προσπαθεί να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία, όπου στοχαστές από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο είναι έτοιμοι να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιδέες μέσα από τις οποίες παθιάστηκαν.

Σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε, ιδεαλιστές της ανθρωπότητας, οραματιστές του μέλλοντος και εκπαιδευτικούς με προοδευτική σκέψη, όπου θα είναι έτοιμοι να εμπνεύσουν και να δώσουν τα σκήπτρα της δύναμης στους νέους για να ηγηθούν τούτο τον κόσμο, τολμώντας να κάνουν τις ιδέες τους πράξη.

Info

TEDX TEI OF CENTRAL-MACEDONIA 
Σάββατο 5 Μαΐου
Έναρξη: 11:00 πμ
Πολυχώρος Ευκαρπίδη
25ης Μαρτίου 28
Κατερίνη

Tickets: Για εισιτήρια πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr