Φοιτητές ορκίστηκαν εξ αποστάσεως!

Η πρώτη online ορκωμοσία για τα ελληνικά δεδομένα!

Με ένα πρωτοποριακό τρόπο για τα ελληνικά δεδομένα και συγκεκριμένα μέσω τηλεδιάσκεψης, ορκίστηκαν σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου δέκα προπτυχιακοί, εννέα μεταπτυχιακοί και έξι διδάκτορες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο κορωνοϊός έχει επιφέρει αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και έτσι επιστρατεύτηκε αυτός ο εναλλακτικός τρόπος διεξαγωγής της ορκωμοσίας, που σίγουρα δεν θα ξεχαστεί από τους σημερινούς «πρωταγωνιστές».

«Ήταν προγραμματισμένη ορκωμοσία και από το να έρχεται ένας ένας φοιτητής στη γραμματεία, να ορκίζεται και να παίρνει το πτυχίο του, κρίναμε ότι η διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, θα βοηθούσε όχι μόνο γιατί αρκετοί θα έπρεπε να έρθουν από άλλα σημεία της χώρας, αλλά επιπλέον θα είχε έναν χαρακτήρα τελετής, ακόμη και με αυτό τον τρόπο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής Γιώργος Κοντάκης.

Η διαδικασία, που υποστηρίχθηκε από την Γραμματεία της σχολής, είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, στη διάρκεια της περιόδου που κυρίαρχο ζητούμενο είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Νομίζω ότι θα έχει ιδιαίτερη σημασία και για τους φοιτητές. Άλλωστε παρά τις διαφορές από μια κλασική ορκωμοσία, οι ίδιοι θα μπορούν κοντά τους να έχουν τα μέλη της οικογένειας τους. Ήδη, πάντως, έχουμε θετικές απαντήσεις από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αλλά και διδάκτορες, ενώ περιμένουμε και εμείς να δούμε πώς θα είναι αυτή η διαδικασία» συμπλήρωσε ο κ. Κοντάκης.

Η ορκωμοσία μεταδόθηκε ζωντανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» υπάρχουν σκέψεις και από άλλα Τμήματα, Σχολές Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας να προβούν σε εξ αποστάσεως ορκωμοσίες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr