Στις 12 Ιουνίου 2014, ο Καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγιας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, με θέμα «Δικαιοσύνη και Κοινωνικές Ανισότητες». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δικαίου, ενώ την παρακολούθησαν και οι Αντιπρόεδροι του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων, καθηγητές κ.κ. Σωτήριος Σούλης και Ιωάννης Δραγώνας.


Στην ομιλία του ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στις δύο μεγάλες κατηγορίες κοινωνικών ανισοτήτων: τις ανισότητες στην αφετηρία και τις ανισότητες στο αποτέλεσμα. Όσον αφορά την πρώτη κατηγορία, σχετίζεται με τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τις οικονομικές δυνατότητες.


Όπως τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, το κομβικό σημείο, στο οποίο διαφοροποιούνται μεταξύ τους οι οικονομικές θεωρίες, είναι ο ρόλος του κράτους και η παρέμβασή του ή μη για τη εξισορρόπηση των ανισοτήτων. Αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο της δικαιοσύνης και στην ιστορική πορεία του φαινομένου και την εξέλιξή του.
Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχε επίσης ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κύριος Θεόδωρος Γεωργίου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, κ. Γλυκερία Σιούτη.

Τη συζήτηση παρακολούθησαν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σπουδαστές και προσωπικότητες με ενδιαφέρον στα  ζητήματα της κοινωνίας και της οικονομίας.