200 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο

200 φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: Από νωρίς το πρωί 200 φοιτήτριες και φοιτητές του τμήματος της Αισθητικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο διοίκησης του ιδρύματος, ζητώντας να μην αλλάξουν τα κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαίωμα τους με την επικείμενη πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης που θα προκύψει μέσα από τη συγχώνευση με τα ΤΕΙ των Σερρών, Καβάλας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Είμαστε αποφασισμένοι


Όπως δηλώνει στην εφημερίδα "Μακεδονία" η Κυριακή, φοιτήτρια στο τμήμα Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ-Θ «το δίκαιο είναι στο τμήμα της Θεσσαλονίκης να γίνει όπως και στο αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας. Σήμερα κάναμε διαμαρτυρία και φάνηκε ο μεγάλος αριθμός των φοιτητών στο τμήμα μας, καθώς είμαστε πάρα πολλοί. Αυτό που θέλαμε ήταν η δέσμευση του πρύτανη πως δεν θα χάσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, κάτι που καταφέραμε και πήραμε. Ο ίδιος δεσμεύτηκε γι΄αυτό, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και μαζί με τους γονείς μας θα παλέψουμε μέχρι να δικαιωθούμε, είμαστε αποφασισμένοι να μη χάσουμε τα κεκτημένα δικαιώματα μας».

Οι φοιτητές ζητάνε τη διατήρηση και τη διασφάλιση του ονόματος του τίτλου σπουδών και των κατοχυρωμένων επαγγελματικών μας δικαιωμάτων όπως ακριβώς έγινε με το τμήμα της Αθήνας.

Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο

Το “makthes” επικοινώνησε με τον πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Τζιώνα ο οποίος δήλωσε πως «θα διαβιβάσουμε τα αιτήματα των φοιτητών σε όλους τους αρμόδιους. Ενημερώσαμε τους φοιτητές ότι επίκειται η διαβούλευση του νομοσχεδίου και εκεί εφόσον δούμε γραπτώς τις προτάσεις, θα συνδιαμορφώσουμε κάτι που θα τους εκφράζει και αυτή είναι η διαβεβαίωση μας. Θα πρέπει να το δούμε συγκεκριμένα, μόλις έλθει το προσχέδιο του νομοσχεδίου».

Οι φοιτητές είναι ανυποχώρητοι και τονίζουν στο makthes «ζητάμε να μην χαθούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και να μην αλλάξει ο τίτλος σπουδών μας, θέλουμε να παραμείνει όπως είναι, Αισθητικής και Κοσμητολογίας».

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας ΑΤΕΙ-Θ

ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ένα τμήμα που υφίσταται από το 1980!

Ένα τμήμα , δηλαδή , με ιστορία τεσσάρων δεκαετιών!

Ένα τμήμα με μηδενικό ποσοστό ανεργίας των αποφοίτων του!

Ένα τμήμα που παρ’ όλες τις δυσκολίες  που αντιμετωπίζει καθημερινά, καταφέρνει να διατηρεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών!

Αυτό το τμήμα, λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι που έχουν εξουσία - και ίσως και συμφέρον- θέλουν να το εξαφανίσουν, να το διαγράψουν από τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιθυμία και στόχος τους είναι μέσω της συγχώνευσης του τμήματος μας με εκείνο της Διατροφής και Διαιτολογίας να μεταβιβάσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων της Αισθητικής και Κοσμητολογίας στους πτυχιούχους της Διατροφής και Διαιτολογίας. 

Αδιαφορούν για όλους εμάς τους φοιτητές που σπουδάζουμε σήμερα στο τμήμα αυτό. Αδιαφορούν για την ύπαρξή μας και το μέλλον μας. Αδιαφορούν για τις θυσίες των γονιών και τις δικές μας προκειμένου να φοιτούμε αυτή τη στιγμή στο τμήμα της προτίμησής μας.

Σίγουρα η αυτοτελής λειτουργία του τμήματος μας στο πλαίσιο της …πανεπιστημιοποίησης ωφελεί τους φοιτητές της Αισθητικής και Κοσμητολογίας, ωστόσο, επειδή κατανοούμε πως αυτό είναι αδύνατο να συμβεί, απαιτούμε τη διατήρηση και τη διασφάλιση του ονόματος του τίτλου σπουδών και των κατοχυρωμένων επαγγελματικών μας δικαιωμάτων όπως ακριβώς έγινε με το τμήμα της Αθήνας.

Το τμήμα μας έχει κοινά μαθήματα με άλλα τμήματα της ΣΕΥΠ, όπως είναι η ανατομία, η φυσιολογία, η χημεία, η φυσική, η νοσολογία, οι πρώτες βοήθειες, η ενδοκρινολογία, η δερματολογία (I- IV) , η βιολογία, η υγιεινή και μικροβιολογία-. μαθήματα αυτά, γενικής και ειδικής υποδομής. Έτσι με τη συνένωση τα μαθήματα αυτά θα μπορούν να διδάσκονται από τους ίδιους καθηγητές.

Επιλέγοντας τα μαθήματα ειδικότητας της Αισθητικής και Κοσμητολογίας  ο τίτλος σπουδών απαιτούμε να παραμένει ως έχει , με το ισχύον όνομα και τα ισχύοντα δικαιώματα.

Για τα μαθήματα ειδικότητας ζητούμε τον διορισμό μόνιμων καθηγητών ,κατά βάση Αισθητικών αλλά και άλλων ειδικοτήτων σχετικών με τη φύση του κάθε μαθήματος.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και δεν θα ληφθούν αποφάσεις που θα πλήξουν το κύρος του Τμήματος μας και θα υπονομεύσουν το μέλλον μας.                                                         

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr