Διαγωνισμός ρομποτικής, 27/2, ΤΕΙ Θεσσαλίας

Διαγωνισμός ρομποτικής στις 27/2 στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Tο ΤΕΙ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας , τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WROHellas), το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Λάρισας-Καρδίτσας, το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ. Λάρισας, και με την υποστήριξη της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), διοργανώνει το 2ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής .

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του ΤΕΙ Λάρισας, ώρα 9:30 π.μ.

Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες διαγωνιζόμενων: η κατηγορία Δημοτικού με θέμα «Ο Γαλαξίας» και η κατηγορία Γυμνασίου με θέμα « Ταξίδι στην αρχαιότητα».

Συνολικά θα διαγωνιστούν πάνω από 150 μαθητές , σε 35 ομάδες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν ρομποτικές κατασκευές σχετικές με την κατηγορία που διαγωνίζονται.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοικτός για το κοινό, οι κατασκευές θα εκτίθενται για όποιον θέλει να τις περιεργαστεί, ενώ οι μικροί διαγωνιζόμενοι θα τις παρουσιάζουν στο κάθε ενδιαφερόμενο. Οι κατασκευές θα είναι φτιαγμένες με τα ρομποτικά κιτ της Lego, ενώ οι μαθητές θα τις έχουν προγραμματίσει να υπακούουν σε εντολές και εξωτερικά ερεθίσματα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr