ΤΕΙ Θεσσαλίας, Εκτός, φοιτητικών, εστιών, πληρώσουν, προκαταβολικά, δωμάτιο ΤΕΙ Θεσσαλίας: Εκτός φοιτητικών εστιών όσοι δεν πληρώσουν προκαταβολικά για το δωμάτιο

ΤΕΙ Θεσσαλίας: Εκτός φοιτητικών εστιών όσοι δεν πληρώσουν προκαταβολικά για το δωμάτιο

Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας για πρώτη φορά έχει πάρει απόφαση να μην δοθεί κλειδί δωματίου σε όποιον δεν έχει να πληρώσει προκαταβολικά το χαράτσι των 400 ή 150 €, ανάλογα το είδος του δωματίου, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών/τριών ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του, για πρώτη φορά η διοίκηση δεν κάνει καμιά διευκόλυνση σε αυτούς που δεν έχουν άμεσα τη δυνατότητα να προπληρώσουν εφάπαξ το ποσό, «σε μια περίοδο όπου εμείς και οι οικογένειές μας με απίστευτες δυσκολίες καταφέρνουμε να έχουμε τα στοιχειώδη για την επιβίωση, με το κόστος σπουδών να έχει εκτιναχτεί».


Μάλιστα, όπως τονίζει στην καταγγελία του ο Σύλλογος, «σε αγαστή συνεργασία διοίκηση ΤΕΙ, πρόεδρος της εφορίας εστιών και προϊσταμένη της φοιτητικής μέριμνας αρνήθηκαν να δώσουν το κλειδί του δωματίου στον πρόεδρο του Συλλόγου φοιτητριών/τών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το χαράτσι που έχουν επιβάλει». Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω φοιτητής είναι ΑμΕΑ (παραπληγικός) με συγκεκριμένες ανάγκες.

Ο Σύλλογος Φοιτητών/τριών ΤΕΙ Θεσσαλίας ζητά να παρθούν τώρα πίσω οι αντιδραστικές, εκβιαστικές αποφάσεις για την πληρωμή, να δοθούν κλειδιά χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους σπουδαστές που εγκρίθηκε η αίτησή τους, να ανοίξουν τα κλειστά ξενοδοχεία για να στεγαστούν και οι 100 φοιτητές/τριες που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο, και να φτιαχτούν νέες εστίες για να καλύψουν όλες τις ανάγκες. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr