Οι φοιτητές του ΤΕΙ της Λάρισας διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις εστίες Οι φοιτητές του ΤΕΙ της Λάρισας διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις εστίες

Οι φοιτητές του ΤΕΙ της Λάρισας (ΤΕΙ Θεσσαλίας) διεκδικούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις εστίες

Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες στο ΤΕΙ της Λάρισας, ζητούν οι φοιτητές που διαμένουν σε αυτές, καταγγέλλοντας τεχνικές βλάβες στα δωμάτιά τους και εγκατάλειψη των υποδομών τους.

Προτίθενται να προβούν άμεσα σε δράσεις διεκδίκησης για την επιδιόρθωσή τους. Για τον σκοπό αυτό το διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου Συλλόγου Φοιτητριών/των Εστιών ΑΤΕΙ Θεσσαλίας θα έχει σήμερα το μεσημέρι συνάντηση με τη διοίκηση του ΤΕΙ, προκειμένου να θέσουν και να ζητήσουν να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Τα αιτήματά τους αφορούν στα εξής ζητήματα: «Την άμεση επίλυση τεχνικών ζητημάτων σε σχέση με βλάβες στα δωμάτια, που λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του ΤΕΙ, οι βλάβες που προκύπτουν στα δωμάτια οφείλονται σε μη επαρκή συντήρηση.

Την επισκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου που υπάρχει στο ΤΕΙ, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Την ίδια στιγμή που ενώ υπάρχουν οι υποδομές, αλλά «αφήνονται στη μοίρα τους», οι φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν σε ιδιωτικά γήπεδα ένα σωρό λεφτά αν θέλουν να αθληθούν.

Το Δ.Σ. ξεκαθαρίζουμε ότι θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να καταργηθεί το «χαράτσι» που πληρώνουν οι εστιακοί ώστε να μείνουν στις φοιτητικές εστίες.

Καλούμε από τώρα σε επαγρύπνηση ώστε με το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς να μην πληρώσει κανένας φοιτητής το εν λόγω χαράτσι. Στην πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, κομμάτι της οποίας αποτελεί και η διαμονή των φοιτητών, θα κλιμακώσουμε τη δράση μας το επόμενο διάστημα. Αποφασίστηκε παρέμβαση στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο το επόμενο διάστημα, για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.

Οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί για την Παιδεία, η δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων, οδηγούν στην υποβάθμιση της παιδείας και μόρφωσης. Πάρθηκε απόφαση για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 10-6-2015. Συμμετέχουμε με τα δικά μας αιτήματα, στον αγώνα πλάι στους εργαζόμενους και άνεργους γονείς μας».

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr