Κινητοποίηση στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα, Τρίτη στις 11.45 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, καλεί τους σπουδαστές του Ιδρύματος η Γραμματεία Λάρισας του ΜΑΣ. Την ώρα εκείνη θα συνεδριάζει η Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και το κείμενο του ΜΑΣ, που κατατέθηκε στη Συνέλευση στις 14-11-2014, στο οποίο καταγράφονται αιτήματα για αύξηση του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, απορρόφηση όλων των σπουδαστών που βγαίνουν σε πρακτική άσκηση, δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ, κατάργηση του χαρατσιού που πληρώνουν οι εστιακοί σπουδαστές, αναθεώρηση του αναχρονιστικού κανονισμού της εστίας κ.ά.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καταγγέλλει ως απαράδεκτη και εκδικητική την απόφαση της διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας για την αποβολή από τις σπουδαστικές εστίες 2 σπουδαστών του Ιδρύματος που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι διαμονής, καθώς και άλλων 3 σπουδαστών που έκαναν το «έγκλημα» να φέρουν αυτοκίνητο έξω από τις εστίες, κόντρα στον κανονισμό των εστιών! Το ΕΚΛ αξιώνει από τη διοίκηση του ΤΕΙ την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Διαβάστε Επίσης: ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Απέβαλαν δύο σπουδαστές από τις εστίες του ΤΕΙ Λάρισας γιατί δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το ενοίκιο!


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr