Διάχυτη είναι στους καθηγητές και σπουδαστές του Παραρτήματος ΤΕΙ Καρδίτσας, η ανησυχία για το μέλλον των τοπικών Τμημάτων! Αυτό φάνηκε έντονα στην ενημερωτική συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του κτιρίου της Δασοπονίας, όπου εξετάστηκαν τα σημερινά εκπαιδευτικά δεδομένα τα οποία προμηνύουν νέες δυσάρεστες εξελίξεις!

Καθηγητές και σπουδαστές κυρίως του Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας, αλλά και του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων εξέφρασαν τον έντονο προβληματισμό τους για την πορεία της φετινής χρονιάς, καθότι η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται και το ζήτημα με τις σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού παραμένει άλυτο!

Αρκετοί μίλησαν για εμφανή πια κίνδυνο «λουκέτου», αν και οι φορείς στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια υπό τον Περιφερειάρχη, παρουσία και του Προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, διαβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους πως τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Καρδίτσας θα παραμείνουν σε λειτουργία πάση θυσία, ακόμη κι’ αν χρειαστεί να χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους!

Στην συγκέντρωση συζητήθηκε και ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε τελευταία με τις αποζημιώσεις των έκτακτων  εκπαιδευτικών που απασχολούνται στο Παράρτημα, οι οποίες μειώνονται δραστικά με το νέο σύστημα της μετατροπής των συμβάσεών τους σε «πανεπιστημιακού υποτρόφου»!

Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, τα ποσά είναι τόσο μικρά (6,75 ευρώ πρό φόρων την ώρα) που σύντομα θα εξανεμιστεί το όποιο ενδιαφέρον για ώρες διδασκαλίας στα ΤΕΙ… Αυτό σημαίνει πως ειδικά το Τμήμα Διατροφής – Διαιτολογίας Καρδίτσας δεν θα έχει έκτακτους καθηγητές που αποτελούν την πλειονότητα του εκπαιδευτικού του προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχιση της λειτουργίας του!

Η απόφαση της σύσκεψης στο Παράρτημα ΤΕΙ ήταν τελικά, μια Αντιπροσωπεία σπουδαστών να προχωρήσει άμεσα σε επαφές με τους Βουλευτές και τοπικούς φορείς προκειμένου να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο διεκδίκησης της παραμονής όλων των Τμημάτων στην Καρδίτσα και της εξασφάλισης των αναγκαίων πιστώσεων για την εύρυθμη λειτουργία τους.  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr