Φοιτητές Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας

Φοιτητές Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας

Φοιτητές Σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας αλλά και κάποιοι μαθητές σχολικών μονάδων της Λάρισας συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρο της θεσσαλικής πρωτεύουσας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά του σχεδίου νόμου που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο.

Αν είναι να προχωρήσει το νομοσχέδιο θα πρέπει να γίνουν αλλαγές σ αυτό προκειμένου να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των σπουδαστών και να έχει ανάλογη αξία το πτυχίο τους σημείωσαν εκπρόσωποί τους.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τμήμα ιατρικών εργαστηρίων της ΣΕΥΠ, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι σπουδαστές. Ένα τμήμα με αρκετές προοπτικές, με εξασφάλιση επαγγελματικής αποκατάστασης και με σχετικά υψηλή βάση εισαγωγής το οποίο χάνεται μέσα στον λαβύρινθο του νομοσχεδίου για το Νέο Πανεπιστήμιο, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι σπουδαστές.

Αξίζει να σημειωθεί σύμφωνα με το thessaliatv ότι οι σπουδαστές και σπουδάστριες που συνεχίζουν να αντιδρούν δεν περίμεναν αποφάσεις των συλλόγων των σχολών τους για να προχωρήσουν στη σημερινή διαμαρτυρία, καθώς θεωρούν ότι οι σύλλογοι δεν έχουν πράξει αυτά που έπρεπε έως τώρα απέναντι στο νομοσχέδιο για το νέο πανεπιστήμιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr