Σύγκλητος ΤΕΙ Θεσσαλίας: Απορρίπτουμε το Σχέδιο για τη συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Απορρίπτει η Σύγκλητος του ΤΕΙ Θεσσαλίας το Σχέδιο για τη συγχώνευση του Ιδρύματος με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίασή της. 

Παράλληλα, ζητά από τον Κώστα Γαβρόγλου την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, η Σύγκλητος του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας, σε έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα 01-10-2018, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

1. Την απόρριψη του προτεινόμενου σχεδίου νόμου και την άμεση απόσυρσή του από το Υπουργείο.  

2. Την υλοποίηση της εξαγγελίας του Υπουργού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα, για στήριξη των Ιδρυμάτων που επιθυμούν να ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία (σ.σ. ο υπουργός είχει δηλώσει ότι όποιο ΤΕΙ δεν επιθυμεί συνέργεια με Πανεπιστήμιο μπορεί να παραμείνει ΤΕΙ).

3. Να εξουσιοδοτήσει τον Πρύτανη να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση και υλοποίηση των αποφάσεων της Συγκλήτου και την προάσπιση της συνέχισης της ύπαρξης και λειτουργίας του Ιδρύματος.

Η απόρριψη του προταθέντος σχεδίου νόμου από τη Σύγκλητο του ΤΕΙ επαναφέρει τη συζήτηση στο αρχικό ερώτημα που έχει πραγματική αξία: Πώς θα εξασφαλισθεί η αυτοτελής και αυτοδύναμη ανάπτυξη της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λάρισα. Η Λάρισα είναι η τέταρτη πόλη της Ελλάδας και κινδυνεύει να μείνει χωρίς τριτοβάθμιο ίδρυμα. Εμείς καλούμε όλους τους φορείς και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης να χαράξουμε μια άλλη προοπτική: Την προοπτική της αυτοτελούς και αυτοδύναμης ανάπτυξης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Λάρισα."

Κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας - Το μέλλον των φοιτητών

Δείτε ΕΔΩ όλα τα Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr