Η απόφαση της Συνόδου Προέδρων ΤΕΙ είναι ουσιαστικά πρόταση προς τις διοικήσεις των ιδρυμάτων, ώστε να ακολουθήσουν όλα τα ΤΕΙ μια γενική κατεύθυνση. Κάποιοι Πρόεδροι μπορεί να ήταν εξουσιοδοτημένοι από τα Συμβούλιά τους για αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους πριν από τη Σύνοδο. Το σίγουρο είναι ότι για να ανασταλεί η λειτουργία ενός ΤΕΙ θα πρέπει να πάρει απόφαση το Συμβούλιο του κάθε ιδρύματος.

Τα συμβούλια των ΤΕΙ που αποφάσισαν την αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στις 12 και 13 Μαρτίου είναι τα παρακάτω:

 

ΤΕΙ Ηπείρου

Χθες 10 Μαρτίου, η Συνέλευση του ΤΕΙ Ηπείρου, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος για τις 12 και 13 Μαρτίου, αναλογιζόμενη το γεγονός ότι το ίδρυμα βρίσκεται στην έναρξη του εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 και η μεγάλη έλλειψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, καθιστά πρακτικά αδύνατη τη λειτουργία των τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου με την απαιτούμενη ποιότητα που αρμόζει σε ένα Τριτοβάθμιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. 

 

ΤΕΙ Θεσσαλίας

Αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, για το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου μπαίνει και το ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας η Συνέλευση του Ιδρύματος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του, λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα στην απόφαση της Συνέλευσης αναφέρεται ότι: «Με την έναρξη του Εαρινού Εξαμήνου 2014 χωρίς ακόμα την έκδοση της Απόφασης έγκρισης της πρόσληψης Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Υποτρόφων (έκδοση Π.Υ.Σ.) και διαπιστώνοντας την αναστολή στην πράξη της λειτουργίας Τμημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, λόγω της μεγάλης έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, η Συνέλευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας κατά την 19η συνεδρίασή της την 10η Μαρτίου 2014 αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος για τις 12 και 13 Μαρτίου 2014, ημέρες αναμονής έκδοσης της σχετικής Π.Υ.Σ».

 

ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Η συνέλευση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη σημερινή συνεδρίασή της υλοποιώντας την απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ, της 7ης Μαρτίου 2014, αποφάσισε την αναστολή της Εκπαιδευτικής διαδικασίας του Ιδρύματος για την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαρτίου, λόγω της ολιγωρίας του Υπουργείου Παιδείας και των συναρμόδιων Υπουργείων σχετικά με την πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Το Ίδρυμα οδηγήθηκε στην παραπάνω απόφαση διότι αδυνατεί να υλοποιήσει την Εκπαιδευτική διαδικασία χωρίς έκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό. Η Σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ θα επανέλθει την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 με θέμα την παραίτηση όλων των Προέδρων και Αναπληρωτών Προέδρου των Ιδρυμάτων αν το θέμα δεν έχει μέχρι τότε επιλυθεί.

Οι Συνελεύσεις των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Ηπείρου τονίζουν, ότι οι αποφάσεις περί αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας, τελούν υπό την αίρεση της υπογραφής της Π.Υ.Σ. Σε περίπτωση που η σχετική Π.Υ.Σ. υπογραφεί, η εκπαιδευτική διαδικασία θα υλοποιηθεί κανονικά.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr