Χαρακτηρίζουν ανυπόστατη την απόφαση της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για τη διαγραφή των φοιτητών που έχουν εισαχθεί πριν το 2006 ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πρέβεζας εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Από τον Ιούνιο του 2013, με απόφαση της κυβέρνησης διαγράφουν 180.000 επί πτυχίο φοιτητές που έχουν εισαχθεί πριν το 2006 στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτή η απόφαση έχει μεθοδευθεί εδώ και αρκετό καιρό και τα ΜΜΕ έχουν παίξει κι αυτά το ρόλο τους, ώστε να σχηματίσει η κοινή γνώμη αρνητική άποψη για τους «αιώνιους» φοιτητές.

Η θέση του Συλλόγου σπουδαστών Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι απόλυτα σαφής και θέτουμε τα επιχειρήματά μας προς δημόσιο διάλογο τόσο εντός όσο και εκτός της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

1. Ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στο πρώτο έτος δεν επηρεάζεται από τον αριθμό των επί πτυχίο σπουδαστών στα τμήματα.

2. Οι επί πτυχίο σπουδαστές δεν δικαιούνται συγγράμματα, άρα δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και το προϋπολογισμό του ιδρύματος.

3. Ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο), δικαιούνται μέχρι το 6 έτος φοίτησης και από κει και πέρα διακόπτεται , οπότε ούτε με αυτό το ελάχιστο κόστος επιβαρύνουν το τμήμα.

4. Η έρευνα στο κάθε τμήμα εξαρτάται μόνο από τη δουλειά των καθηγητών και όχι από τον αριθμό των σπουδαστών.

5. Η χρηματοδότηση του κάθε ιδρύματος συντάσσεται ανάλογα τις ανάγκες του ιδρύματος συνολικά και δεν επηρεάζεται από το πόσοι σπουδαστές είναι επί πτυχίο.

Με βάση αυτά τα επιχειρήματα θεωρούμε ανυπόστατη αυτή την απόφαση της ηγεσίας του Υπ. Παιδείας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται με μοναδικό σκοπό να οδηγήσει τους νέους ανθρώπους στην «εναλλακτική» λύση της ιδιωτικής παιδείας.

Οι λύσεις της μερικής φοίτησης και της διακοπής σπουδών δεν δίνουν ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα.

ΟΧΙ στην διαγραφή των σπουδαστών.

ΝΑΙ στην δια βίου εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr