Υπουργός Παιδείας: Οι υπάρχουσες σχολές θα ενισχυθούν μετά τη συγχώνευση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Υπουργός Παιδείας: Οι υπάρχουσες σχολές θα ενισχυθούν μετά τη συνέργεια Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Στη νέα αρχιτεκτονική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Φλώρινα στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πόλη κατά την τριήμερη περιοδεία του στη Μακεδονία.

Με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη συνέργεια Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, που τέθηκε τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου σε διαβούλευση, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι οι υπάρχουσες σχολές θα ενισχυθούν. «Η νέα αρχιτεκτονική δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσει η περιοχή έναν ισχυρό πανεπιστημιακό πόλο, ο οποίος σε συνδυασμό με τα ερευνητικά ινστιτούτα και τα σχεδιαζόμενα διετή προγράμματα θα δώσει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ιδιαίτερα σημαντική αυτή Περιφέρεια της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η πρόταση χαίρει της απόλυτης αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας της περιοχής και διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων για τους υπάρχοντες φοιτητές, οι οποίοι δε μετακινούνται σε άλλη πόλη. Επιπλέον, δίνεται σε πολλούς φοιτητές του ΤΕΙ η δυνατότητα συνέχειας των σπουδών τους σε πανεπιστημιακό πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους στο τμήμα που εισήχθησαν.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι για πρώτη φορά οι αλλαγές στον χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης γίνονται με σχεδιασμούς των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και όχι με υπουργικές αποφάσεις τύπου Σχεδίου Αθηνά.

Οι φοιτητές της Κοζάνης θα υποδεχθούν τον Υπουργό Παιδείας με πορεία διαμαρτυρίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr