Το οξυμένο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών του ΤΕΙ Μεσολογγίου

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου απαιτεί την άμεση προτεραιοποίηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού ζητήματος, το οποίο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και αναμένεται να διογκωθεί κι άλλο, εάν δεν κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα στέγασης των φοιτητών των τμημάτων του ΤΕΙ δυτικής Ελλάδας που εδρεύουν στο Μεσολόγγι.

Ορμώμενοι από την πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προέκυψε μετά από πρόταση της παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» και αφορά την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ, η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου στέκεται σύμμαχος στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος και δηλώνει την αδιαμφισβήτητη αλληλεγγύη του στους φοιτητές του ΤΕΙ, που βιώνουν μια αδικαιολόγητη ταλαιπωρία.

Ως εκ τούτου, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους και απαιτούμε με την σειρά μας την άμεση κινητοποίηση τόσο του Προέδρου όσο και της Συγκλήτου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ώστε να δρομολογηθεί η απρόσκοπτη ολοκλήρωση του διαγωνισμού κατακύρωσης των 98 κλινών για την στέγαση των φοιτητών του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι.

Δείτε εδώ την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών του ΤΕΙ Μεσολογγίου

Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για την μίσθωση των κλινών κωλυσιέργησε τόσο, από την στιγμή που ήταν ζήτημα άμεσης ανάγκης. Δεν νοείται η ύπαρξη καθυστέρησης σε θέματα που άπτονται ουσιαστικών παροχών και που αποτελούν αστάθμητο παράγοντα για την συνέχιση των σπουδών της πλειονότητας των φοιτητών.

Παρ’ όλα αυτά, η στάση της Διοίκησης του ΤΕΙ κάθε άλλο παρά υποστηρικτική μπορεί να χαρακτηριστεί, τη στιγμή που πρώτη της προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές να παραμείνουν στα τμήματα που εισήχθησαν και να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με τον ξαφνικό θάνατο τμημάτων του ΤΕΙ.

Ζητάμε από τους ιθύνοντας να ανταποκριθούν άμεσα  σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, για τη διαχείριση του θέματος, φροντίζοντας τη διενέργεια του διαγωνισμού με σκοπό τη μίσθωση κλινών και την αποκατάσταση των προβλημάτων διαβίωσης των σπουδαστών που έχουν ανακύψει.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος: Βασίλης Σπυρόπουλος

Ο Γενικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Πασιόπουλος

Όλα τα τελευταία φοιτητικά νέα που αφορούν το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr