Άμεση Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, για την Κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας και την Έκδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.  ζητά η Διοικούσα Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΕΕΤΕΜ. Στην επιστολή του προέδρου της Αθανάσιου Κουμούτσου προς τον Αριστείδη Μπαλτά τονίζει:

Κύριε υπουργέ,

Η Διοικούσα Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος  της ΕΕΤΕΜ Αχαΐας, μετά την σύσκεψη φορέων που πραγματοποίησε, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στα γραφεία της στην Πάτρα, αποφάσισε όπως άμεσα συναντηθεί μαζί σας, για να σας εκθέσει, απόψεις και θέσεις που εκφράστηκαν στην παραπάνω σύσκεψη φορέων, αφενός για την κατάργηση του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας και αφετέρου για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να μην καταργηθεί ούτε να συγχωνευθεί το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Πάτρας.

Την συμπερίληψη του Τμηματος Κοινωνικης Εργασιας του ΑΤΕΙ Πατρας στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015

Την ενίσχυση του Τμημάτος Κοινωνικής Εργασίας στο ΑΤΕΙ Πάτρας με την πρόσληψη ή μεταφορά μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού ωστε να παρακαμφθεί το πλαφόν του οκτώ.

Την ανάσχεση όλων αυτών των μέτρων που οδηγούν στην διάλυση όλων των δομών πρόνοιας.

Τη στέρηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων.

Όχι στην συντεχνιακές ρυθμίσεις υπέρ των Πολυτεχνείων, στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, (όπως διαβάσαμε στον ημερήσιο αθηναϊκο τύπο –εφημερίδα ‘’ΤΑ ΝΕΑ’’).

Την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στην σχολή ΣΤΕΦ (Μηχανικών) και ΟΧΙ στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΗΡΙΑ χιλιάδων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι.

Κατάργηση των νόμων του 1930 για το επάγγελμα του μηχανικού στην Ελλάδα.

Την απόσυρση του σχεδίου "Αθηνά 1+2".

Τη μη απαξίωση των ΤΕΙ και των αποφοίτων του.

Τη γεναία χρηματοδότηση της παιδείας.

Για την σύσκεψη φορέων

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής

του Ν.Τ. Ε.Ε.Ε.Μ. Αχαΐας

Αθανάσιος   Κουμούτσος

Μηχανολόγος – Ανακαίνιση Αποκατάσταση

Κτιρίων Μηχανικός Τ.Ε.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr