ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Καθηγητής μήνυσε 98 φοιτητές, 10 καθηγητές! Διαμαρτυρία σήμερα των σπουδαστών στην πύλη του ΤΕΙ στην Πάτρα

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Αντίρριο, εξαιτίας της αντιπαράθεσης που έχει προκύψει μεταξύ των σπουδαστών και ενός καθηγητή. Μάλιστα σε λίγη ώρα (12.00), οι φοιτητές θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη των ΤΕΙ στην Πάτρα.

Η αντιπαράθεση θα λυθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς ο συγκεκριμένος καθηγητής, προχώρησε σε μήνυση κατά 98 φοιτητών, 10 καθηγητών του Τμήματος και ενός υπαλλήλου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Όλα ξεκίνησαν με την ανακοίνωση – διαμαρτυρία των φοιτητών του Τμήματος κατά του καθηγητή, τον οποίο καταγγέλλουν για τη συμπεριφορά του.


Απαντώντας ο καθηγητής κατέθεσε τη μήνυση, καθώς θεωρεί ότι η ενέργεια των φοιτητών έχει σκοπό να τον συκοφαντήσει εν όψει πρυτανικών εκλογών όπου είναι υποψήφιος στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Σπουδαστές του Τμήματος Μηχανικών στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων τονίζουν πως:

«Ο εν λόγω Καθηγητής, από την στιγμή όπου έχει έλθει στο Τμήμα μας, δεν είναι καθόλου συνεπής ως προς την παράδοση των μαθημάτων όπου του έχουν ανατεθεί με συνεχείς απουσίες και χωρίς να βγάζει τις περισσότερες φορές ανακοίνωση για την ακύρωση των μαθημάτων, αλλά και χωρίς να αναπληρώνει αυτά. Το αποτέλεσμα είναι η ελλιπέστατη παρακολούθηση αυτών, (δημιουργώντας πρόβλημα παρακολούθησης και επόμενων μαθημάτων) από τους φοιτητές, όπως επίσης και το ότι δεν έχει παραδώσει ποτέ ύλη μαθήματος όπως υποχρεούται από τη νομοθεσία (βάση του τελευταίου νόμου πλαίσιο άρθρο 37 παράγραφος 4), όπως και αναλυτικό διάγραμμα μελέτης το οποίο περιλαμβάνει τη διάρθρωση της ύλης του μαθήματος, σχετική βιβλιογραφία, άλλη τεκμηρίωση και συναφή πληροφόρηση όπως πάλι είναι υποχρεωμένος (βάση του τελευταίου νόμου πλαίσιο άρθρο 37 παράγραφος 5).»

Επίσης τον κατηγορούν ότι έχει ασκήσει «λεκτική βία μέσα στην αίθουσα, ότι όσοι υπογράψαμε αυτό το χαρτί δεν θα περάσουμε σε κανένα μάθημά του και δεν θα χτίσουμε καριέρες στο όνομά του.

Επίσης σε κάθε προσπάθεια από μέρους μας, (και παλαιότερα μέσω αιτήσεων στη γραμματεία), να μας επιδείξει τα γραπτά μας όπου είναι μια πάγια τακτική όπου ακολουθείται από όλη την Καθηγητική Ακαδημαϊκή κοινότητα και που ισχύει ακόμα και στα γραπτά των Πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και που ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία που ορίζει ότι Κάθε μέλος Ε.Π. οφείλει να επιδεικνύει, σε εύλογο χρόνο μετά από αίτημα του φοιτητή, το βαθμολογημένο φύλλο της γραπτής εξέτασης ή εργασίας και να παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις, συναντήσαμε και εξακολουθούμε να συναντάμε, τηv άρνησή του καθώς και την πλήρη αδιαφορία του προς τα αιτήματά μας.

Επίσης, δεν είχε έρθει να δώσει θέματα δύο (2) φορές, σε δύο εξεταστικές με αποτέλεσμα την μια εξ αυτών να μετατεθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία η εξέταση χωρίς να έχει ειδοποιήσει, αλλά και στη δεύτερη να πάρουμε τα θέματα αρκετά καθυστερημένα και με ευθύνη των επιτηρητών. Επίσης έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο (σε μεγάλη κλίμακα και σε κάθε εξεταστική), η βαθμολογία του κ. Καθηγητή, να παρουσιάζει μεγάλες αποκλίσεις από αυτά που ο κάθε φοιτητής γνωρίζει ότι έγραψε.»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Ο καθηγητής από την πλευρά του, κάνει λόγο για κατασυκοφάντηση εκ μέρους των φοιτητών, καθηγητών και μιας διοικητικής υπαλλήλου, τους οποίους μήνυσε, εν όψει των πρυτανικών εκλογών που είναι υποψήφιος.

Σε δήλωση που απέστειλε στο εκπαιδευτικό site, alfavita.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι 98 αυτοί φοιτητές δεν αναφέρονται στο παρόν, ή ακόμη και το προηγούμενο εξάμηνο αλλα αναφέρονται στο περσινό χειμερινό εξάμηνο σύμφωνα πάντα με τη συκοφαντική καταγγελία τους και μάλιστα για 2 μόνο μαθήματα και όχι για τα υπόλοιπα από τα 6 που συνολικά δίδασκα.

Οι 53 από τους 98 φοιτητές δεν είχαν καν δηλωμένα τα δυο αυτά μαθηματα μου και οι μισοί από αυτούς τους 53 είχαν περάσει επιτυχώς το μάθημα σε προγενέστερη περίοδο. Δύο δε από τους υπογράφοντες φοιτητές την καταγγελία ήταν μαθητές λυκείου!!!

Υπήρξαν φοιτητές που δήλωσαν ότι όλα έγιναν καλώς με τα μαθήματα και τη διδασκαλία.

Σας παραπέμπω στην ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής ΣΚ όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της καταγράφηκε και σας την επισυνάπτω και στην οποία φαίνεται η μεθόδευση και τα αίτια όλης αυτής της υπόθεσης.

Τέλος, όσο για την μαζική κατάληψη όλων των φοιτητών σας λέω μόνο μαζική δεν είναι. Εκτός και η ομάδα των 50 ατόμων που την αποφάσισε και των 6 ατόμων που είναι καθημερινά εντός του χώρου του υπό κατάληψη τμήματος αλλά και των 15 ατόμων που κάθονται στην απέναντι καφετέρια θεωρείται μαζικότητα.

Είναι λυπηρό για ένα τριτοβάθμιο Ίδρυμα και τμήμα ενόψει πρυτανικών εκλογών να γίνονται τέτοιες ενέργειες. Με λοιπεί δε ιδιαίτερα που ένας καθηγητής να αναγκάζεται να προασπίσει την τιμή του και την υπόληψή του μηνύοντας τους φοιτητές του, που τελικά μόνο φοιτητές του δεν ήταν. Δεν θα θελα να επεκταθώ περισσότερο γιατί για το θέμα αυτό ήδη έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη.»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ

Στο θέμα έχει παρέμβει η Πανσπουδαστική, η οποία στηρίζει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Απαντώντας στον καθηγητή η φοιτητική παράταξη τονίζει πως

«Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φοιτητές να απαιτούν την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων και εξεταστικών και να διώκονται και να τρομοκρατούνται με μηνύσεις.».

Η απάντηση της Πανσπουδαστικής στον καθηγητή έχει ως εξής:

«Ο κύριος καθηγητής ξεπέρασε τα όρια. Θα πρέπει όμως να προσπαθήσει περισσότερο για να καταφέρει να θολώσει τα νερά. Ξεκαθαριζουμε ότι θα βρει απέναντι του το σύνολο των φοιτητών του τμήματός μας. Όσο και να προσπαθεί, δε θα μπορέσει να οχυρώσει τους απαράδεκτους ισχυρισμούς και τις κατηγορίες του κατά των φοιτητών με τερτίπια και παιχνίδια εντυπώσεων.

Το γεγονός ότι η διεξαγωγή της ΓΣ των φοιτητών ήταν επεισοδιακή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τεκμήριο ορθότητας των όσων ισχυρίζεται ο κύριος καθηγητής. Δεν τιμά καθόλου ένα καθηγητή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να εξαπολύει επίθεση με απειλές, μηνύσεις και τρομοκρατία εναντίον φοιτητών.

Και δεν εξαπολύει επίθεση μόνο κατά των 98 φοιτητών (που παραπονέθηκαν εγγράφως και ενυπόγραφα) αλλά στην ουσία στρέφεται ενάντια σε όλο το τμήμα και τους φοιτητές του.

Καθόλου επίσης δεν τιμά έναν καθηγητή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να κρύβεται και να χρησιμοποιεί κατά το δοκούν ανακοίνωση της παράταξης, με σκοπό να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους φοιτητές του τμήματος μας και να προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να στηρίξει με νύχια και με δόντια απαράδεκτες κατηγορίες κατά των φοιτητών (συκοφαντική δυσφήμιση). Σε περίπτωση που δεν το αντιλήφθηκε ή δε διάβασε σωστά ο κύριος καθηγητής, η ΠΚΣ "στηρίζει πάντα τους μικρούς και μεγάλους δίκαιους αγώνες των φοιτητών" και απαιτεί εδώ και τώρα την απόσυρση των μηνύσεων κατά των φοιτητών.

Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης φοιτητές να απαιτούν την ομαλή διεξαγωγή μαθημάτων και εξεταστικών και να διώκονται και να τρομοκρατούνται με μηνύσεις.»

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr