Σπουδαστικός Σύλλογος τμ. Μηχανικών Πληροφορικής ΑΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας: Απάντηση στον κ. Καθηγητή

ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΑΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΑΝΤΙΡΡΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Σε απάντηση στην απαντητική ανάρτηση του κυρίου καθηγητή έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1ον Όσον αφορά τη μήνυση των 9 καθηγητών και της 1 διοικητικής υπαλλήλου θα θέλαμε να διαχωρίσουμε την θέση μας καθώς δεν επιθυμούσαμε αλλά και ούτε επιθυμούμε να μπούμε στη διαμάχη που υφίσταται μεταξύ των κ.κ. καθηγητών και των υπαλλήλων του ΤΕΙ γενικότερα.

Η θέση μας αφορά μόνο τη διαμαρτυρία απέναντι στο πρόσωπο του κ. καθηγητή και μόνο για όσα του καταλογίζουμε και αναφορικά με την διδακτική και γενικότερη συμπεριφορά του απέναντι στους φοιτητές.

Να διευκρινιστεί ότι ουδέποτε οι φοιτητές και συγκεκριμένα τόσοι πολλοί (98) θα μπορούσαν να συστήσουν στρατό ώστε να πλήξουμε τον κ. καθηγητή. Επίσης η διαμαρτυρία έχει ημερομηνία πρωτοκόλλου 04/11/2014, ημερομηνία που είναι προγενέστερη της απόφασης για πρυτανικές εκλογές και που φανερώνει ότι δεν υπάρχει δόλος από τους φοιτητές.

2ον Όσον αφορά τα δηλωμένα μαθήματα όπως τα εμφανίζει ο κ. καθηγητής εύκολα αποδεικνύεται από τα ηλεκτρονικά αρχεία της σχολής ότι είναι ανακριβή τα όσα ισχυρίζεται ο κ. καθηγητής και τα αρχεία αυτά είναι στη διάθεση οποιασδήποτε αρχής τα ζητήσει. Αναφορικά με τους υποτιθέμενους μαθητές λυκείου να τονίσουμε ότι κατά την ημερομηνία της υπογραφής τους ήταν φοιτητές του τμήματος. Μετά από έλεγχο που κάναμε διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν μαθητές λυκείου μεταξύ των υπογραφόντων.

3ον Σχετικά με τους φοιτητές όπου ισχυρίζεται ο κ. καθηγητής ότι υπάρχουν να επιβεβαιώσουν ότι έκανε μάθημα τους περιμένουμε με χαρά να τους γνωρίσουμε.

4ον Σχετικά με τη μαζικότητα της κατάληψης σε ένα τμήμα με ενεργούς φοιτητές σε καθημερινή κίνηση που ανέρχονται σε μερικές δεκάδες κρίνεται βάση της προσέλευσης άκρως ικανοποιητική και μαζικότατη. Να τονιστεί ότι την απόφαση για κατάληψη την ψήφισαν 63 άτομα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος και όχι 50 όπως αναφέρει ο κ. καθηγητής. Σε αυτό το σημείο θα συμβουλεύαμε τον κ. καθηγητή να ενημερώνεται από έγκυρες πηγές και να μην παρασέρνεται από παραφιλολογίες. Και εν πάση περίπτωσή μπορεί να έρθει ο ίδιος και να δει ιδίοις όμμασι εάν υπάρχει μαζικότητα ή όχι.

Τελικώς ουδέποτε μας ενδιέφεραν αλλά ούτε και μας ενδιαφέρουν οι όποιες επιδιώξεις έχει ο κ. καθηγητής και δεν παίρνουμε μέρος στο παιχνίδι του και σχετικά με αυτά που λέει για την πρυτανεία.

Επίσης λυπούμαστε που στην ανακοίνωσή του  ο κ. καθηγητής δεν μας θεωρεί φοιτητές του, διότι εμείς ως φοιτητές πάντα δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό σε όλους τους καθηγητές μας,  όπως επίσης και λόγω της αγωγής που έχουμε λάβει από τις οικογένειές μας δεν μας επιτρέπει να πέσουμε στο επίπεδό του.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr