Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων ,με επιστολή της στο Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων   ζητάει την  συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ  Πάτρας και  ένταξη του στο Νέο Μηχανογραφικό  Δελτίο των Πανελλαδικών εξετάσεων για την  εισαγωγή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει:

"Σε μία περίοδο που οι Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας συρρικνώνονται, προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» με σημαντική προσφορά απειλούνται με διακοπή, η κατάργηση ενός Τμήματος, που έμπρακτα έχει υποστηρίξει διαχρονικά τις Δομές των Ατόμων με Αναπηρία με προσωπικό, διεξαγωγή ερευνών, συμμετοχή σε προγράμματα ευαισθητοποίησης της κοινωνίας αλλά και ατομική, συμβουλευτική υποστήριξη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους,  θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση.

Η συγκεκριμένη κοινωνική επιστήμη επιλέγεται από πολλά άτομα με αναπηρία και μια ενδεχόμενη μεταφορά του τμήματος θα είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή των σπουδών τους καθώς η μετακίνησή τους θα ήταν αδύνατη. Εν μέσω της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα, η κατάργηση του Τμήματος  Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι.  Πάτρας  θα έχει σοβαρές  οικονομικές συνέπειες  για την Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

Καλούμε όλους τους Φορείς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα Δημοτικά Συμβούλια και το Περιφερειακό Συμβούλιο  για άμεση παρέμβαση   προκειμένου να δοθεί μία λύση, να συνεχίσει την λειτουργία του  και να ανβαθμιστεί το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ  Πάτρας".

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr